Most adásban
Keszthelyi Tibor 15:00 - 20:00
16:41
Always On My Mind
Pet Shop Boys
16:37
Végtelen
Boggie
16:34
Finesse [Remix]
Bruno Mars/Cardi B.
16:28
Szabadítsd Fel
Mester Tamás
16:24
Anywhere
Rita Ora

Aktuális

Somogyi Huszárok Horvátországban

2017. június 19. 12:06
A Horvátországi Bjelovarban vendégeskedtek a hétvégén a Somogyi Huszárok. Volt, aki a saját lován és voltak, akiknek a kaposvári Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület biztosított lovakat.

A kaposváriak, Bjelovar város és Bjelovar-Bilagora megye legnagyobb rendezvényére, a 22. Terezijana Napokra érkeztek, ahol bemutatót tartottak és az utcai felvonuláson vettek részt a Bjelovari Határőr Huszárok 1756-os hagyományőrző egységével.

Óriási élmény volt, hogy részt vehettünk a horvát honvédő háború hőseinek tiszteletére rendezett lovas emléktúrán. A horvát huszárparancsnok, aki ma is aktív katona megható és szenvedélyes megemlékezését hallgatva végig az járt a fejünkben, hogy ez nem is volt olyan régen történt, és akikről beszélt azok mind barátaik, szüleik, testvéreik voltak. Az emlékműnél, ahol 11 fiatal vesztette életét nekünk, mint magyaroknak megköszönték, hogy annak idején 35 000 db kalacsnyikov géppisztolyt adományoztunk, amelyből Bjelovar 2 500 db-ot kapott. Ha ez nem lett volna, igen komoly gondjaik lettek volna. Azt is elmondta a parancsnok, hogy ezt minden külföldi delegációnak megemlíti.

Természetesen a túra után, azért két kiváló lovasunk közreműködésével megvillantottuk a magyar huszár virtust is. Hagyományőrző barátaink ígéretet tettek, hogy részt vesznek az augusztus végén rendezendő Kaposvári Vágta a Nemzeti Vágta Előfutamán.

Szerző: Meiszterics László