Most Adásban
Horváth Szabolcs 13:00 - 20:00
14:23
Veled Vagyok Egyedül
United
14:19
Living Out Loud
Brooke Candy/Sia
14:14
Every Breath You Take
Police [The]
14:10
Chasing Pavements
Adele
14:06
Utolsó Tánc
Punnany Massif

Aktuális

Tűzoltási gyakorlat porral és habbal

2017. május 19. 14:44
A közúti balesetek során, a roncsolódott, kigyulladt személygépjárművek oltásának fogásait, a használható felszerelések alkalmazását gyakorolták a kaposvári hivatásos tűzoltók az elmúlt három nap során.

A gyakorlatot megelőzően elméleti képzésen a közlekedési eszközökben (közúti járművek, hibrid autók) keletkező tüzeknél történő beavatkozás szabályait elevenítette fel az állomány, majd a gyakorlatban több oltási taktikát is kipróbáltak. A gyakorlat célja az volt, hogy felmérjék, a tűzoltók a megszerzett ismereteket a gyakorlatban is alkalmazni tudják, éles helyzetben is gyorsan és hatékonyan tudnak beavatkozni, a szituációhoz mérten a megfelelő szakfelszereléseket vessék be.

A tűzoltók gyakorolták azt, miként tudják porral oltó készülékkel mihamarabb elfojtani a lángokat, majd azt is, hogyan tudják megfékezni az utastérre is átterjedt lángokat habosított vízsugárral.  

A gyakorlati feladatokat teljes bevetési védőöltözetben hajtották végre a szolgálati csoportok, fokozott figyelmet fordítva a forró, vagy éppen lángoló felületekre.