Most adásban
Keszthelyi Tibor 15:00 - 17:00
16:30
Sk8er Boi
Avril Lavigne
16:25
Hello Idegen
Kasza Tibor
16:21
Bon Appetit
Katy Perry/Migos
16:18
Take Me To Your Heart
Rick Astley
16:11
Heartbreaker
Cheryl Cole/Tinie Tempah

Aktuális

Tűzoltási gyakorlat porral és habbal

2017. május 19. 14:44
A közúti balesetek során, a roncsolódott, kigyulladt személygépjárművek oltásának fogásait, a használható felszerelések alkalmazását gyakorolták a kaposvári hivatásos tűzoltók az elmúlt három nap során.

A gyakorlatot megelőzően elméleti képzésen a közlekedési eszközökben (közúti járművek, hibrid autók) keletkező tüzeknél történő beavatkozás szabályait elevenítette fel az állomány, majd a gyakorlatban több oltási taktikát is kipróbáltak. A gyakorlat célja az volt, hogy felmérjék, a tűzoltók a megszerzett ismereteket a gyakorlatban is alkalmazni tudják, éles helyzetben is gyorsan és hatékonyan tudnak beavatkozni, a szituációhoz mérten a megfelelő szakfelszereléseket vessék be.

A tűzoltók gyakorolták azt, miként tudják porral oltó készülékkel mihamarabb elfojtani a lángokat, majd azt is, hogyan tudják megfékezni az utastérre is átterjedt lángokat habosított vízsugárral.  

A gyakorlati feladatokat teljes bevetési védőöltözetben hajtották végre a szolgálati csoportok, fokozott figyelmet fordítva a forró, vagy éppen lángoló felületekre.