Most adásban
Györfi Betta 10:00 - 15:00
13:13
Sitting Down Here
Lene Marlin
13:11
Brothers In Arms
Micar/Nico Santos
13:07
Az Autómban
Gáspár Laci
13:03
Ain't Your Mama
Jennifer Lopez
12:55
Lost On You
LP

Aktuális

Tűzoltási gyakorlat porral és habbal

2017. május 19. 14:44
A közúti balesetek során, a roncsolódott, kigyulladt személygépjárművek oltásának fogásait, a használható felszerelések alkalmazását gyakorolták a kaposvári hivatásos tűzoltók az elmúlt három nap során.

A gyakorlatot megelőzően elméleti képzésen a közlekedési eszközökben (közúti járművek, hibrid autók) keletkező tüzeknél történő beavatkozás szabályait elevenítette fel az állomány, majd a gyakorlatban több oltási taktikát is kipróbáltak. A gyakorlat célja az volt, hogy felmérjék, a tűzoltók a megszerzett ismereteket a gyakorlatban is alkalmazni tudják, éles helyzetben is gyorsan és hatékonyan tudnak beavatkozni, a szituációhoz mérten a megfelelő szakfelszereléseket vessék be.

A tűzoltók gyakorolták azt, miként tudják porral oltó készülékkel mihamarabb elfojtani a lángokat, majd azt is, hogyan tudják megfékezni az utastérre is átterjedt lángokat habosított vízsugárral.  

A gyakorlati feladatokat teljes bevetési védőöltözetben hajtották végre a szolgálati csoportok, fokozott figyelmet fordítva a forró, vagy éppen lángoló felületekre.