snowboard Szerb Mátyás a hódeszkázók élmezőnyében

2013. 04. 05., péntek, 23:02

A hagyományokhoz híven az ausztriai Murauban rendezték meg a snowboard magyar bajnokságot, és ezúttal is kiemelkedően teljesítettek a kaposváriak, akik több korcsoportban és kategóriában is értékes dobogós helyezéseket könyvelhettek el.

szerb mátyás

A rangos versenyről és az idei szezonról a Team Kaposvár kiválóságát, Szerb Mátyást kérdeztük.

A 21. alkalommal megrendezett rangos viadalon a legmagasabban jegyzett kaposvári hódeszkás, Szerb Mátyás sérülten versenyezve is bronzérmes lett és negyedik helyt is begyűjtött a profik között. A két sportágban is jeleskedő tehetség, aki a téli snowboard-szezon után nyaranta a wakeboard-pályákon bizonyít a hazai és a nemzetközi mezőnyben, ezúttal is megtette a magáét, és megerősítette a helyét a legjobbak között.

- Az idei snowboard szezonom nagyon jól indult: az előző évekhez hasonlóan, január elején, ahogy végeztem a főiskolán a vizsgákkal egy kéthetes franciaországi edzőtáborral kezdtem a felkészülést, ahol életem legnagyobb ugratóján tudtam gyakorolni. Úgy gondolom, hogy ez sokat segített a fejlődésemben. Ezután az első Magyar Kupa-futamon jól ment a versenyzés, és egy slope style 3. és big air 2. helyet is sikerült begyűjtenem. Ezt követően Ausztriában vettem részt több edzőtáborban és fotózáson. A magyar bajnokságra nagyon jó esélyekkel indultam, de sajnos a hivatalos edzésen egy nagy esésben meghúzódott a bokám, és úgy feldagadt, hogy a slope style versenyen már nem tudtam jó teljesítményt nyújtani. A  másnapi big air futamot pedig fel is kellett adnom.

A bokám miatt két hétig nem is tudtam csúszni, de aztán szerencsére a romániai Hargitán megrendezett Snow On Fire nemzetközi pénzdíjas versenyen már részt tudtam venni, és végül az erős mezőnyben az 5. helyen végeztem. Ez az eddigi legjobb nemzetközi eredményem. Most már úgy érzem, hogy rendbejött a bokám, ezért még megyek Ausztriába edzőtáborba, mivel jövőre több nagy nemzetközi versenyen is részt akarok venni.

Ezeket olvasta már?