KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Húsvéti játszóház a Hold utcában

Húsvéti játszóház a Hold utcában Tartalmas programokkal várta a Szocionet a komplex telepprogram rendezvényén a kicsiket. A projekt a célcsoportnak kínált családi programokat. Az ottlakók olyan játékokhoz, foglalkozásokhoz juthattak hozzá pénteken, ami máskor nem adatik meg nekik.

Óriási lépést tett a legjobb négy felé a KKK

Óriási lépést tett a legjobb négy felé a KKK A Kaposvár tíz ponttal verte a Kecskemétet a férfi kosárlabda NB I középszakaszában, a felsőház péntek esti mérkőzésén. Fekete Ádám együttese 72-62 arányban bizonyult jobbnak alföldi vetélytársánál.

Toponáron végigjárták a keresztutat

Toponáron végigjárták a keresztutat Végigjárták a hívek a megszépült 14 stációból álló keresztutat a toponári kápolnánál Nagypénteken. A helyiek összefogásának köszönhetően készültek el a stációk, a felújításhoz szükséges pénzt magánszemélyek és egyesületek adták össze.

Locsolkodjon józanon!

Locsolkodjon józanon! Somogyban is számítani lehet fokozott közúti ellenőrzésre. Nagy hangsúlyt fektetnek az ittas, agresszív, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére és a motorkerékpárosok, kerékpárosok közlekedésére is.
Húsvéti játszóház a Hold utcában

Húsvéti játszóház a Hold utcában

Tartalmas programokkal várta a Szocionet a komplex telepprogram rendezvényén a kicsiket. A...
Óriási lépést tett a legjobb négy felé a KKK

Óriási lépést tett a legjobb négy felé a KKK

A Kaposvár tíz ponttal verte a Kecskemétet a férfi kosárlabda NB I középszakaszában, a felsőház...
Toponáron végigjárták a keresztutat

Toponáron végigjárták a keresztutat

Végigjárták a hívek a megszépült 14 stációból álló keresztutat a toponári kápolnánál...
Locsolkodjon józanon!

Locsolkodjon józanon!

Somogyban is számítani lehet fokozott közúti ellenőrzésre. Nagy hangsúlyt fektetnek az ittas,...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Hírek

időjárás
Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

A hétfőn érkezett hidegfront után egy mediterrán ciklon köszön be délről. A ciklon hatására gyakorivá válik a csapadékhullás záporeső formájában. A hét második fele kellemetlenül hűvös lesz az élénk szél miatt, de fagy szerencsére nem várható.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!
Napi traffipax információ

Napi traffipax információ

A rend őrei ezen a héten is drága autós portrét készítenek azokról, akik nem tartják be a sebességhatárokat. Ne szegjék meg a közlekedés szabályait, sietni sem érdemes. A napi traffipax információból kiderül, hogy melyik utakon terveznek mérést.