KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Születésnap

Születésnap Bambuszfotelemben ülve ölemben laptop, abba pötyögöm gondolataim, miközben valahol valaki stílfűrésszel közli velem, hogy nem vagyunk egyformák, és míg nekem a születésnapom nem annyira lényeges, addig neki a vasárnap délelőtt azonos a hétfőivel.

Ismét földi szúnyogirtás lesz Kaposváron

Ismét földi szúnyogirtás lesz Kaposváron Csütörtökön az esti órákban ismét lesz földi szúnyogirtás. Két autó járja majd Kaposvár azon utcáit, ahol zöldfelület van. A permetezés a korábbihoz hasonlóan történik, füstöt képeznek és így ártalmatlanítják a vérszívókat.

Elkészült a Honvéd utca első szakasza

Elkészült a Honvéd utca első szakasza 58 millió forintból újult meg a Honvéd utca út-és járdaszakaszának egy része, de a munka folytatódik, további 71 millióból – jelentette be Szita Károly polgármester. A Bereczk Sándor út-és járdafelújítási programra idén 2 milliárd forintot költenek.

Egy férfi szerelme

Egy férfi szerelme A szerelmeknek nem az ágyban kell szövődnie, kell a vágyakozás, a gondolat, hogy bár nem vagyok vele, mégis rá gondolok. Ha azonnal megkapsz valamit, azt sosem fogod annyira megbecsülni, mint amiért kínkeservesen megkínlódtál…
Születésnap

Születésnap

Bambuszfotelemben ülve ölemben laptop, abba pötyögöm gondolataim, miközben valahol valaki...
Ismét földi szúnyogirtás lesz Kaposváron

Ismét földi szúnyogirtás lesz Kaposváron

Csütörtökön az esti órákban ismét lesz földi szúnyogirtás. Két autó járja majd Kaposvár azon...
Elkészült a Honvéd utca első szakasza

Elkészült a Honvéd utca első szakasza

58 millió forintból újult meg a Honvéd utca út-és járdaszakaszának egy része, de a munka...
Egy férfi szerelme

Egy férfi szerelme

A szerelmeknek nem az ágyban kell szövődnie, kell a vágyakozás, a gondolat, hogy bár nem vagyok...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár