KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Fino: Németh Ferenc vezérletével hozták vissza a reményt

Fino: Németh Ferenc vezérletével hozták vissza a reményt Fantasztikus küzdelem végén, 110 perces csatában győzött a Fino a Kecskemét ellen a férfi röplabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén. A kaposváriak 3:2 arányban kerekedtek felül a 37 pontig jutó Németh Ferenc vezérletével.

Seprűt ragadt a város apraja-nagyja

Seprűt ragadt a város apraja-nagyja Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Nagy várostakarítást, amelyhez számos intézmény és a lakosság is csatlakozott. A két napon át tartó rendezvényen médiacsoportunk is részt vett, közösen takarítottuk ki a Városligetet.

Márk napja: a régi kaposváriak uborkamagot vittek

Márk napja: a régi kaposváriak uborkamagot vittek A római katolikus egyházban a búzaszentelés napja. Régen templomi zászlók alatt körmenettel vonultak egy közeli búzatáblához, melyet a pap a liturgia szabályai szerint megszentelt. A régi kaposváriak uborkamagot is vittek magukkal a körmenetre.

Előzetesben a kaposvári emberölés elkövetője

Előzetesben a kaposvári emberölés elkövetője Előzetes letartóztatásba került az a 19 éves férfi, aki számtalan késszúrással oltotta ki a fiatal nő életét Kaposváron.
Fino: Németh Ferenc vezérletével hozták vissza a reményt

Fino: Németh Ferenc vezérletével hozták vissza a reményt

Fantasztikus küzdelem végén, 110 perces csatában győzött a Fino a Kecskemét ellen a férfi...
Seprűt ragadt a város apraja-nagyja

Seprűt ragadt a város apraja-nagyja

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Nagy várostakarítást, amelyhez számos intézmény és a...
Márk napja: a régi kaposváriak uborkamagot vittek

Márk napja: a régi kaposváriak uborkamagot vittek

A római katolikus egyházban a búzaszentelés napja. Régen templomi zászlók alatt körmenettel...
Előzetesben a kaposvári emberölés elkövetője

Előzetesben a kaposvári emberölés elkövetője

Előzetes letartóztatásba került az a 19 éves férfi, aki számtalan késszúrással oltotta ki a...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár