KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Lehetőségautó segít a mozgáskorlátozottaknak

Lehetőségautó segít a mozgáskorlátozottaknak A Lehetőségautó program révén évente csaknem 1000 fogyatékossággal élő ember jut kedvezményesen megvásárolható gépjárműhöz országszerte. Szeptember 30-ig még lehet pályázni az illetékes gyámhivatalnál.

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Kaposváron

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Kaposváron Kigyulladt egy száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Kaposváron a Ringló utcában, hétfőn este. A lángok elfojtásán a kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak nagy erővel.

A masters korosztály kaposvári kajakkirálya

A masters korosztály kaposvári kajakkirálya Az ausztriai Ottensheimben rendezték meg a masters korosztály síkvízi kajak-kenu világbajnokságát. A Linz melletti Duna-holtágban levő pályán 29 ország versenyzői két távon, 200 és 2000 méteren szállhattak vízre.

Európa, te messzi földrész

Európa, te messzi földrész Nem az átlagemberen kell először számon kérni az európai mentalitást, hanem a vezetőin, és itt elsősorban nem a politikusokra gondolok, hanem a munkahelyi vezetőikre. Az ember retkes öltözőkben öltözik, mocskos wc-ben végzi a dolgát...
Lehetőségautó segít a mozgáskorlátozottaknak

Lehetőségautó segít a mozgáskorlátozottaknak

A Lehetőségautó program révén évente csaknem 1000 fogyatékossággal élő ember jut kedvezményesen...
Leégett egy családi ház tetőszerkezete Kaposváron

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Kaposváron

Kigyulladt egy száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Kaposváron a Ringló...
A masters korosztály kaposvári kajakkirálya

A masters korosztály kaposvári kajakkirálya

Az ausztriai Ottensheimben rendezték meg a masters korosztály síkvízi kajak-kenu...
Európa, te messzi földrész

Európa, te messzi földrész

Nem az átlagemberen kell először számon kérni az európai mentalitást, hanem a vezetőin, és itt...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár