KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Egy férfi és egy nő találkozása

Egy férfi és egy nő találkozása A történet úgymond banális. Amilyen az életünk. Pont, mint bárkié. Jon Fosse: A tél című darabját szerdán mutatják be a Csiky Gergely színház stúdiójában. A két szereplő Mészáros Sára és Őze Áron küzdelmét, vívódását követhetjük végig a színpadon.

Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő

Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő A kellemes hőmérsékletek mellett marad a változékonyság. Bármikor lehet záporeső, zivatar. A levegő friss lesz és gyakran láthatunk szép gomolyfelhőket, amik keresztül-kasul száguldoznak az égbolton.

A házőrzőket és a házi kedvenceket is megszámlálták

A házőrzőket és a házi kedvenceket is megszámlálták Összeírták a kaposvári ebeket az első negyedévben. Az önkormányzat év elején juttatott el minden háztartásba egy adatlapot, amit a kutyatartóknak kitöltve kellett visszajuttatniuk március 10-ig a városházára.

Hol az otthonunk?

Hol az otthonunk? Amit nekünk jelentett a szülői ház, most gyermekeinknek jelenti ugyanazt. Új otthonunk saját épített otthonunk, gyermekeink számára pedig a biztonságot jelentő fészek. Most ők gyűjtik az élményeket, a kedves pillanatokat, ők is formálódnak.
Egy férfi és egy nő találkozása

Egy férfi és egy nő találkozása

A történet úgymond banális. Amilyen az életünk. Pont, mint bárkié. Jon Fosse: A tél című...
Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő

Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő

A kellemes hőmérsékletek mellett marad a változékonyság. Bármikor lehet záporeső, zivatar. A...
A házőrzőket és a házi kedvenceket is megszámlálták

A házőrzőket és a házi kedvenceket is megszámlálták

Összeírták a kaposvári ebeket az első negyedévben. Az önkormányzat év elején juttatott el minden...
Hol az otthonunk?

Hol az otthonunk?

Amit nekünk jelentett a szülői ház, most gyermekeinknek jelenti ugyanazt. Új otthonunk saját...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Hírek

bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!
józan húsvét
Hat jogsi ugrott Somogyban

Hat jogsi ugrott Somogyban

A balesetek megelőzése és a zavartalan közlekedés biztosítása érdekében a rendőrök a polgárőrökkel és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival április 19. és 21. között ellenőriztek Somogy útjain. Csaknem 800 személyt állítottak meg.
lángok
Kigyulladt egy betegszállító jármű

Kigyulladt egy betegszállító jármű

Kigyulladt egy betegszállító jármű szerdán nem sokkal 11 óra előtt a kaposfüredi elkerülő úton, a 67-es főút 43-as és 44-es kilométerszelvénye közötti szakaszon. A helyszínelés és a mentés idejére 10 óra 55 perctől teljes útlezárás volt érvényben.