KKK-vereség a Zalaegerszeg ellen

2013.10.09., szerda 20:15

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, az NB/A csoportos bajnokság 2. fordulójában. Fekete Ádám csapata 83-81 arányban maradt alul.

Fekete Ádám:

Kétszer is megvolt a meccs a végjátékban, ám két alkalommal is egy egy játékos akart dönteni. A lepattanók terén jobb volt az ellenfél, ráadásul az első tizenöt percben gyengébben is védekeztünk. Kulcsjátékosainktól ennél sokkal többet várok.

Az első hazai összecsapására készült a Kaposvári KK, amely múlt héten Kecskeméten komoly vereséggel kezdte a 2013/2014-es NB I/A csoportos bajnoki szezont. A somogyiak fogadkoztak, hogy ezúttal jobban teljesítenek majd. Ebben partnerük lehetett az az amerikai Louis Hinnant, aki a kecskeméti meccset combizom-húzódása miatt hagyta ki. Érdekesség, hogy Hinnant éppen egykori csapata ellen lépett újra pályára a magyar élvonalbeli pontvadászatban.

A bemutatásnál kedves gesztusként - a hazai felnőtt kosárlabdázókkal együtt - az elmúlt szezonban serdülőbajnoki bronzérmet szerző együttes tagjait is a játéktérre szólították. A kaposváriak első öt pontját a legutoljára érkező Hrvoje Puljko szerezte, Fodor Márton triplája után pedig már 8–6 állt az eredményjelzőn.

Völgyi Péter:

Rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Győzelmünket jobban megérdemeltük, mint az első fordulóban az egylabdás diadalunkat.

Hendlein is aktivizálta magát, s bár eléggé szellősen védekezett a hazai együttes, így maradt a vezetés. A negyed derekán főleg Lekli védése okozott komoly gondot a hazaiaknak, az ő duplájával már a vendégek álltak előrébb 16-17-nél. A tábla alatt Safford is eredményes volt ennek köszönhetően a ZTE nyerte az első negyedet. Nagyon kevés akciót tudott megszűrni a hazai alakulat a sokkal összeszokottabb csapat benyomását keltő zalaiak könnyen érvényesítették akaratukat a több labdát is eladó kaposváriakkal szemben. Hinnant és Fodor M. pontjaival sikerült zárkózni, Hendlein duplája után pedig Völgyi Péter látta jobbnak, ah eligazítást tart csapatának.

A nagyszünet után Plumb adott új lendületet a zalaiaknak, ez pedig elég volt arra, hogy ismét a kaposváriak fussanak az eredmény után. Dávid percei következtek és keserves munkával nemcsak sikerült újra felzárkózni, de Puljko büntetőivel a vezetést is átvette a Kaposvár. Sokkal agresszívebben védekeztek a hazaiak, mint korábban, a hat ponttal nyert negyeddel pedig előnnyel fordulhattak a végjátékra. Kertész és Plumb gyorsan tett arról, hogy maradjon izgulni valója a kaposvári szurkolóknak, ezért a legjobbkor jött Kiss K. triplája. Három perccel a vége előtt Dávid G. és Lekli pontozódott ki, Pesics pedig estében a palánknak háttal is betalált. Kámán triplája és Boston kosara hozta vissza a vendégek reményeit, Pesics és Hinnant kísérlete pedig kimaradt, így Plumb büntetője a ZTE diadalát jelentették.

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 81–83 (23–28, 19–18, 25–19, 14–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Szabó G., Minár L.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (14/3), Puljko (9), Hendlein (16), Pesics (13). Csere: Dávid G. (9), Kiss K. (4/3), Jancsikin (5). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Boston (16/6), Plumb (15/6), Gáspár (2), Safford (21/3), Lekli (12). Csere: Kovács Á. (6), Kámán (6/3), Kertész (4), Koma (1). Vezetőedző: Völgyi Péter. Edző: Heinrich Róbert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–6. 7. perc: 19–17. 12. perc: 23–30. 17. perc: 38–40. 22. perc: 44–51. 27. perc: 59–58. 32. perc: 69–68. 37. perc: 75–75.

Kipontozódott: Dávid G. (a 37. percben), illetve Lekli (a 37. percben).

Jók: Hendlein, Fodor M., illetve Safford, Lekli, Boston, Plumb.

Forrás: delfinek.hu

Önkifejezés – otthonunkkal

Önkifejezés – otthonunkkal Mivel a környezet és a személy egyaránt hatnak egymásra, érdemes az otthon kialakítását akár valamiféle terápiás lehetőségként is kihasználni. Amint elkezdünk a környezetünkről gondolkodni, és érte tenni, már önmagunkért is tettünk néhány lépést.

Újra együtt játszik Jordán Tamás és Molnár Piroska

Újra együtt játszik Jordán Tamás és Molnár Piroska Szinte állandó partnerként dolgozik évtizedek óta együtt Molnár Piroska és Jordán Tamás. A Nemzet Színésze Molnár Piroska és a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója Jordán Tamás ezúttal egy kétszemélyes előadásban lép fel.

Segítsünk Páll Mónikának!

Segítsünk Páll Mónikának! A kaposvári színészhallgató agydaganattal küzd. Két műtéten van túl, jelenleg egy terápia elkezdésére vár, amihez kétmillió forintra lenne szükség. Minden segítség számít.

Ismét gazdára talált egy üres üzlet

Ismét gazdára talált egy üres üzlet A Fő utca 23. szám alatti helyiség bérleti jogát egy fiatal vállalkozó nyerte el, aki ruházati boltot nyit. A város még két sétálóutcai üzletet hirdetne meg jutányos, 100 Ft/m2/hó áron.
Önkifejezés – otthonunkkal

Önkifejezés – otthonunkkal

Mivel a környezet és a személy egyaránt hatnak egymásra, érdemes az otthon kialakítását akár...
Újra együtt játszik Jordán Tamás és Molnár Piroska

Újra együtt játszik Jordán Tamás és Molnár Piroska

Szinte állandó partnerként dolgozik évtizedek óta együtt Molnár Piroska és Jordán Tamás. A...
Segítsünk Páll Mónikának!

Segítsünk Páll Mónikának!

A kaposvári színészhallgató agydaganattal küzd. Két műtéten van túl, jelenleg egy terápia...
Ismét gazdára talált egy üres üzlet

Ismét gazdára talált egy üres üzlet

A Fő utca 23. szám alatti helyiség bérleti jogát egy fiatal vállalkozó nyerte el, aki ruházati...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár