Nehéz erőpróba előtt a KKK

2013.10.12., szombat 20:46

Vasárnap 15 órától csap össze a Paks és a Kaposvár a kosárlabda NBI/A csoportjának 3. fordulójában. A két csapat szöges ellentéte egymásnak, hiszen míg a somogyiak két vereséggel, addig az Atomerőmű SE két győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Braniszlav Dzunics, a Paks edzője:

Nem kell foglalkozni azzal, hogy miként rajtoltak a csapatok az első két fordulóban. A Kaposvár két vereséget szenvedett el, mi kettőt nyertünk, de ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni. Még mindig keveset tudtunk gyakorolni, idő kell, míg összeszokott játékot mutatunk. A légiósok eleve később csatlakoztak hozzánk, ráadásul a kisebb sérülések, betegségek miatt sem volt lehetőségünk teljes csapattal készülni minden edzésen. A Körmend elleni találkozón fizikailag száz százalékot nyújtottunk. Ez lehet, hogy kivett valamennyit a játékosokból, de profi keretünk van, a következő mérkőzésen is maximumot fogunk nyújtani.

Csütörtökön pihentünk, utána pedig már elkezdtük a felkészülést a vasárnapi meccsre. Most már Summers papírjai is rendben vannak, így várhatóan teljes kerettel állhatunk ki. Elsősorban arra kell törekednünk, hogy mi mutassunk be jobb kosárlabdát. Nem szeretek úgy fogalmazni, hogy győzelmet várok, sokkal inkább azt mondom, ha jobban játszunk, mint az ellenfelünk, akkor sikerrel vehetjük a mérkőzést, de ha játékban fölénk nő a rivális, akkor mi hajtunk fejet a teljesítményük előtt.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője:  

Nyilvánvalóan egy nagyon erős ellenféllel találkozunk a Paks személyében, erre Braniszlav Dzunics személye is garancia. Ellenfelünk biztosan az első pár hely valamelyikéért fog küzdeni a szezon során. Jelenleg még vannak lemaradásaink, sokat kell dolgoznunk az elkövetkezendő időszakban, hogy kialakuljon a játékunk. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de bízom benne, hogy most is jobb játékot fogunk mutatni, mint az előző mérkőzésünkön.

A ZTE elleni találkozó egy tipikus egykosaras meccs volt, a végén akár mi is örülhettünk volna, de nem így lett. Ott is látszódott a javulás a játékunkon, de még mindig sok volt a fegyelmezetlenség, a védekezésben és támadásban elkövetett apró hiba. Ebben a szezonban nincs három olyan extra légiósunk, mint az előző idényben, így csapatként kell kiválóan szerepelünk. Kisebb sérülések vannak, ezek végigkísérnek minket a szezon során, de várhatóan teljes kerettel állunk ki.

Forrás: delfinek.hu

Féláron mehetnek a nők nőnapkor a Rippl-Rónai Múzeumba

Féláron mehetnek a nők nőnapkor a Rippl-Rónai Múzeumba A nőnapi kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe.

Kaposvári sportolókat az olimpiára!

Kaposvári sportolókat az olimpiára! Három kaposvári fiatal sportolóval írtak alá támogatási szerződést a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program keretén belül. Fejenként 300 ezer forinttal támogatják Bajnok Eszter atlétát, Tóth Richárd ökölvívót, valamint Boros Bence cselgáncsozót.

Közös kulturális örökségünk

Közös kulturális örökségünk Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak című vándorkiállítás nyílt a Rippl-Rónai múzeumban szerdán. A bemutatott anyag vallási szokásokhoz kapcsolódik, a kiállított tárgyak révén a látogatók megismerhetik a legfontosabb zsidó ünnepeket.

Kaposvári időjós: hideg, szeles időnk lesz

Kaposvári időjós: hideg, szeles időnk lesz A hét második felében az ország alatt elvonuló mediterrán ciklon hatására sok lesz felettünk a felhő, kisebb csapadék is lehet és kellemetlenül megerősödik az északi szél. Javulás csak hétvégén várható kaposvári időjósunk előrejelzése szerint.
Féláron mehetnek a nők nőnapkor a Rippl-Rónai Múzeumba

Féláron mehetnek a nők nőnapkor a Rippl-Rónai Múzeumba

A nőnapi kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik...
Kaposvári sportolókat az olimpiára!

Kaposvári sportolókat az olimpiára!

Három kaposvári fiatal sportolóval írtak alá támogatási szerződést a Csik Ferenc Olimpiai...
Közös kulturális örökségünk

Közös kulturális örökségünk

Zsidó kéziratok és szertartási tárgyak című vándorkiállítás nyílt a Rippl-Rónai múzeumban...
Kaposvári időjós: hideg, szeles időnk lesz

Kaposvári időjós: hideg, szeles időnk lesz

A hét második felében az ország alatt elvonuló mediterrán ciklon hatására sok lesz felettünk a...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár