Nehéz erőpróba előtt a KKK

2013.10.12., szombat 20:46

Vasárnap 15 órától csap össze a Paks és a Kaposvár a kosárlabda NBI/A csoportjának 3. fordulójában. A két csapat szöges ellentéte egymásnak, hiszen míg a somogyiak két vereséggel, addig az Atomerőmű SE két győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Braniszlav Dzunics, a Paks edzője:

Nem kell foglalkozni azzal, hogy miként rajtoltak a csapatok az első két fordulóban. A Kaposvár két vereséget szenvedett el, mi kettőt nyertünk, de ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni. Még mindig keveset tudtunk gyakorolni, idő kell, míg összeszokott játékot mutatunk. A légiósok eleve később csatlakoztak hozzánk, ráadásul a kisebb sérülések, betegségek miatt sem volt lehetőségünk teljes csapattal készülni minden edzésen. A Körmend elleni találkozón fizikailag száz százalékot nyújtottunk. Ez lehet, hogy kivett valamennyit a játékosokból, de profi keretünk van, a következő mérkőzésen is maximumot fogunk nyújtani.

Csütörtökön pihentünk, utána pedig már elkezdtük a felkészülést a vasárnapi meccsre. Most már Summers papírjai is rendben vannak, így várhatóan teljes kerettel állhatunk ki. Elsősorban arra kell törekednünk, hogy mi mutassunk be jobb kosárlabdát. Nem szeretek úgy fogalmazni, hogy győzelmet várok, sokkal inkább azt mondom, ha jobban játszunk, mint az ellenfelünk, akkor sikerrel vehetjük a mérkőzést, de ha játékban fölénk nő a rivális, akkor mi hajtunk fejet a teljesítményük előtt.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője:  

Nyilvánvalóan egy nagyon erős ellenféllel találkozunk a Paks személyében, erre Braniszlav Dzunics személye is garancia. Ellenfelünk biztosan az első pár hely valamelyikéért fog küzdeni a szezon során. Jelenleg még vannak lemaradásaink, sokat kell dolgoznunk az elkövetkezendő időszakban, hogy kialakuljon a játékunk. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de bízom benne, hogy most is jobb játékot fogunk mutatni, mint az előző mérkőzésünkön.

A ZTE elleni találkozó egy tipikus egykosaras meccs volt, a végén akár mi is örülhettünk volna, de nem így lett. Ott is látszódott a javulás a játékunkon, de még mindig sok volt a fegyelmezetlenség, a védekezésben és támadásban elkövetett apró hiba. Ebben a szezonban nincs három olyan extra légiósunk, mint az előző idényben, így csapatként kell kiválóan szerepelünk. Kisebb sérülések vannak, ezek végigkísérnek minket a szezon során, de várhatóan teljes kerettel állunk ki.

Forrás: delfinek.hu

Karácsony fényei

Karácsony fényei A gyerekek még őszintén szeretnek, és ők még tudják, hogy nem mások ellen kell harcolnunk, hanem magunkban kell elérni, megtalálni a boldogságot. És ha megtaláltuk, akkor mindennap fogjuk szeretni a világot körülöttünk.

A közös áhítat az összetartozást jelképezi

A közös áhítat az összetartozást jelképezi Karácsony előtti közös áhítatra és finom ebédre hívta Kaposvár a rászoruló, egyedülálló városlakóit. A megtelt sportcsarnokban a történelmi egyházak képviselőinek beszéde, és a közös ima után a Benedek Elek tagiskola diákjai adtak ünnepi műsort.

Beteg gyerekeknek vittek ajándékot az ovisok

Beteg gyerekeknek vittek ajándékot az ovisok A Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda ovisai, szüleik és dolgozói immár hetedik éve szerveznek karácsony előtt ajándékgyűjtést gyermekeknek. Az összegyűlt játékokat és meglepetéseket a kicsik adták át a kórház gyerekosztályán fekvő társaiknak.

50 éves a KASI - díjazták Kaposvár legjobb sportolóit

50 éves a KASI - díjazták Kaposvár legjobb sportolóit A sportiskola öt szakosztállyal, 21 csoportban, 327 fővel működik. A csütörtöki gálán sportolókat és edzőket egyaránt díjaztak.
Karácsony fényei

Karácsony fényei

A gyerekek még őszintén szeretnek, és ők még tudják, hogy nem mások ellen kell harcolnunk, hanem...
A közös áhítat az összetartozást jelképezi

A közös áhítat az összetartozást jelképezi

Karácsony előtti közös áhítatra és finom ebédre hívta Kaposvár a rászoruló, egyedülálló...
Beteg gyerekeknek vittek ajándékot az ovisok

Beteg gyerekeknek vittek ajándékot az ovisok

A Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda ovisai, szüleik és dolgozói immár hetedik éve...
50 éves a KASI - díjazták Kaposvár legjobb sportolóit

50 éves a KASI - díjazták Kaposvár legjobb sportolóit

A sportiskola öt szakosztállyal, 21 csoportban, 327 fővel működik. A csütörtöki gálán...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár