Nehéz erőpróba előtt a KKK

2013.10.12., szombat 20:46

Vasárnap 15 órától csap össze a Paks és a Kaposvár a kosárlabda NBI/A csoportjának 3. fordulójában. A két csapat szöges ellentéte egymásnak, hiszen míg a somogyiak két vereséggel, addig az Atomerőmű SE két győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Braniszlav Dzunics, a Paks edzője:

Nem kell foglalkozni azzal, hogy miként rajtoltak a csapatok az első két fordulóban. A Kaposvár két vereséget szenvedett el, mi kettőt nyertünk, de ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni. Még mindig keveset tudtunk gyakorolni, idő kell, míg összeszokott játékot mutatunk. A légiósok eleve később csatlakoztak hozzánk, ráadásul a kisebb sérülések, betegségek miatt sem volt lehetőségünk teljes csapattal készülni minden edzésen. A Körmend elleni találkozón fizikailag száz százalékot nyújtottunk. Ez lehet, hogy kivett valamennyit a játékosokból, de profi keretünk van, a következő mérkőzésen is maximumot fogunk nyújtani.

Csütörtökön pihentünk, utána pedig már elkezdtük a felkészülést a vasárnapi meccsre. Most már Summers papírjai is rendben vannak, így várhatóan teljes kerettel állhatunk ki. Elsősorban arra kell törekednünk, hogy mi mutassunk be jobb kosárlabdát. Nem szeretek úgy fogalmazni, hogy győzelmet várok, sokkal inkább azt mondom, ha jobban játszunk, mint az ellenfelünk, akkor sikerrel vehetjük a mérkőzést, de ha játékban fölénk nő a rivális, akkor mi hajtunk fejet a teljesítményük előtt.

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője:  

Nyilvánvalóan egy nagyon erős ellenféllel találkozunk a Paks személyében, erre Braniszlav Dzunics személye is garancia. Ellenfelünk biztosan az első pár hely valamelyikéért fog küzdeni a szezon során. Jelenleg még vannak lemaradásaink, sokat kell dolgoznunk az elkövetkezendő időszakban, hogy kialakuljon a játékunk. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de bízom benne, hogy most is jobb játékot fogunk mutatni, mint az előző mérkőzésünkön.

A ZTE elleni találkozó egy tipikus egykosaras meccs volt, a végén akár mi is örülhettünk volna, de nem így lett. Ott is látszódott a javulás a játékunkon, de még mindig sok volt a fegyelmezetlenség, a védekezésben és támadásban elkövetett apró hiba. Ebben a szezonban nincs három olyan extra légiósunk, mint az előző idényben, így csapatként kell kiválóan szerepelünk. Kisebb sérülések vannak, ezek végigkísérnek minket a szezon során, de várhatóan teljes kerettel állunk ki.

Forrás: delfinek.hu

Lovasi András: továbbgondoltam a történetet

Lovasi András: továbbgondoltam a történetet A tavaly év végi debütálás után Kaposváron is bemutatta Idáig tudom a történetet II. című műsorát a Kiscsillag. Az irodalom, a színház és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira is épülő koncerten mi is ott voltunk. Megmutatjuk.

Somogyi hagyományok: Húsvéthétfő

Somogyi hagyományok: Húsvéthétfő Tréfák, komalátogatás, kakasütés, locsolás, megannyi szokás húsvét hétfőn Somogy megyében. Király Lajos tanár úr gyűjtéséből válogattunk, hogy ismerjék meg Önök is ezeket. Sajnos néhány hagyomány már csak leírásokban szerepel, nem gyakorolják.

Tudja honnan ered a locsolás?

Tudja honnan ered a locsolás? A húsvéthétfő ma mindenütt az ünnepköszöntéssel, a közismert locsolással kezdődik. Erről azt kell mondanunk, hogy nem eredeti somogyi népszokás. Mégis sokan járnak locsolkodni, újabban pedig gyakoriak a tréfás, nemritkán pikáns locsolóversek is.

Locsi-fecsi locsolás

Locsi-fecsi locsolás Tavaly láttam egy "vödröskollegát", ki épp a csengőért nyúlt, de már nem érte el, mert az anyatermészet szerette volna hátát közel érezni magához, és a vödör tartalma az ölében landolt. Majd Hős locsolónk átment hátára fordított teknősbékába...
Lovasi András: továbbgondoltam a történetet

Lovasi András: továbbgondoltam a történetet

A tavaly év végi debütálás után Kaposváron is bemutatta Idáig tudom a történetet II. című...
Somogyi hagyományok: Húsvéthétfő

Somogyi hagyományok: Húsvéthétfő

Tréfák, komalátogatás, kakasütés, locsolás, megannyi szokás húsvét hétfőn Somogy megyében....
Tudja honnan ered a locsolás?

Tudja honnan ered a locsolás?

A húsvéthétfő ma mindenütt az ünnepköszöntéssel, a közismert locsolással kezdődik. Erről azt...
Locsi-fecsi locsolás

Locsi-fecsi locsolás

Tavaly láttam egy "vödröskollegát", ki épp a csengőért nyúlt, de már nem érte el, mert az...
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Hírek

Ez történt a héten - összefoglaló

Ez történt a héten - összefoglaló

Tető került a desedai kilátóra, rendbontás esetén ugorna a segély, a holokauszt áldozataira emlékeztek. Pedagógusjelöltek versengtek, keresztutat jártak Toponáron, szezonnyitó BMX-es trükkök, a húsvét üzenete. Hírek, videók, blogok és interjúk.
időjárás
Kaposvári időjós: záporos húsvét

Kaposvári időjós: záporos húsvét

A beáramló meleg, nedves levegő hatására egyre inkább záporossá válik időjárásunk. Néhány órás napsütés természetesen lesz és fázni sem fogunk. A jövő hét változatosságot tartogat számunkra 20-23 fokos délutánokkal, de szinte bármikor lehet záporeső.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!