21 éve a focioktatás szolgálatában

2017. 01. 09., hétfő, 18:00

Idén ünnepeli 21 éves születésnapját a Mézga Peck Snack Fociovi – Focisuli klub. A születésnapi ünnepséget a korábbi évekhez hasonlóan, most is a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskolában tartották hétfőn délután.

Horváth János – vagy, ahogy a városban ismerik „Mézga” – 1996-ban álmodta meg egy focisuli létrehozását. Az elején, igencsak kevés gyerekkel, egy kaposvári parkban kezdték az edzéseket, aztán lépésről-lépésre, évről-évre haladtak, fejlődtek és nőttek. Horváth János elmondta: mindig az volt a célja, hogy a gyerekek boldogan járjanak a tréningekre, ne pedig azért, mert a szülők kötelezik, és hogy a fociban tudjanak fejlődni, és minél feljebb juthassanak. Hozzátette: a náluk felnőtt több ezer gyerek közül nem ismer egyet sem, aki nem örömmel gondolna vissza az ott eltöltött évekre.

A focisuli atyja, mindig azon törte a fejét az elmúlt több mint két évtizedben, hogy milyen újdonságot tudna mutatni a gyerekeknek, éppen ezért vezették be már korábban a rongyfocit, a homokfocit, vagy a vizes focit a balatoni táborokban.

„Most arra vagyok a lebüszkébb, hogy húsz év után, sikerült bekerülnünk a Rákóczi családba, így a tehetséges focistákat, mi is tovább tudjuk küldeni a kaposvári alakulathoz, hiszen azt szeretném, hogy a futball iránt alázattal, odaadással és tisztelettel lévő, kivételes tehetségek lehetőséget kapjanak a továbbjutáshoz.” – mesélte lapunknak Mézga.

A Mézga Peck Snack Fociovi – Focisuli klubnak jelenleg 240 igazolt játékosa van, de körülbelül 100 kisgyerek jár folyamatosan öt korosztályban a tréningekre.

A jövőre nézve Mézga elmondta: azt szeretné, hogy a gyerekek minél jobb körülmények közt tudnának focizni – csak ezt anyagi nehézségek miatt, nehéz megfelelőképpen biztosítani – hiszen, akkor tudják a gyerekek a foci csínyját-bínyját elsajátítani, ha megfelelő környezetben tudnak tréningezni edzésről-edzésre.

Ezeket olvasta már?