Házi rangadót vívtak a kosárlabdázók

2017. 01. 09., hétfő, 11:06

Kaposváron, a Toldi Tagiskola tornatermében rendezték a Dél-dunántúli regionális gyermek (U12) bajnokság negyedik fordulóját. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola csapatai a C csoportban szerepeltek.

Célunk a feljutás volt, amit nagyon nehezen, de sikerült kiharcolni

- kezdte beszámolóját az A jelű együttes edzője Sziget András.

– Az első mérkőzésen jól kezdett a csapat az egyesületi rangadón a B együttes ellen. Az első negyedben határozott egészpályás védekezéssel, kiváló támadójátékkal biztos előnyt szereztünk. A második negyed feléig biztosan őriztük előnyünket, de a támadásainkon látszott az ötlettelenség és a lendület hiánya. A védekezés rendben volt, de a támadásban kevés helyzetet tudtunk kialakítani, így ellenfelünk felére csökkentette a különbséget. A harmadik negyedben az irányítást végig kézben tartva vissza állt a 10 pont feletti különbség. Az utolsó negyedben a B csapat egy 13–0-s rohammal egy pontra zárkózott.

Ennek oka, hogy támadásban sok helyzet kimaradt, előkészítetlenül dobtuk el a labdákat. A negyed utolsó harmadában valamelyest rendeztük a sorokat és Csizmadia Dorián döntő pillanatban szerzett kosarával megnyertük a meccset. Összességében egy kiválóan felkészített, nagyon motivált, helyenként jól játszó B csapat ellen elsősorban a fizikai képességeinkkel, Yake Matthew kiemelkedő támadójátékával, harcosságunkkal nyertük a házi rangadót. A feljutásról döntő második mérkőzésen továbbra is jól működött a védekezésünk és támadásban is kitűnően kezdtük de ellenfelünk a hatodik percben egyenlíteni tudott. Innentől fej – fej mellett haladtak a csapatok. Szerencsére a második és a negyedik negyedben játszó csapatunk teljesítménye az első mérkőzéshez viszonyítva jelentősen feljavult. A harmadik negyed közepéig vezettünk, ekkor a szekszárdiak átvették a vezetést és két pontos előnyükkel kezdődött az utolsó negyed. Kemény egészpályás védekezés, rohanó, kissé kapkodó támadó játék után a negyed harmadik percétől átvettük a vezetést és Hartmann Bende kiváló védő teljesítményének is köszönhetően két pontos győzelmet arattunk.

Pozitív tényező, hogy a védekezésünk viszonylag jól működött. Kevés kosarat kaptunk, mozgékonyak és agresszívak is voltunk. Negatívum a támadójátékunk minősége, helyzetek kialakításának, kihasználásának szintje. Csapatunk ezzel feljutott a B csoportba, célunk, hogy megkapaszkodjunk ott. – Nagyon akartuk a győzelmeket és a legjobb tudásunk szerint fel is készültünk a meccsekre – vélekedett csapó Gábor a Kasi B együttesének edzője. – Ellenfelünket ismertük, készültünk belőlük. A megszokott sorokon változtattam, remélve, hogy javul a hatékonyság. Az első negyedben rossz szemléletben játszottunk, hamar tizenöt pontra nőtt a hátrányunk, a negyed végén négy pontot tudtunk zárkózni. A második negyed újabb ellenfél pontokkal indult, ezután viszont Balogh Ákos riadót fújt és Milis Matyival megkezdték a felzárkózást. Ez annyira jól sikerült, hogy a büntetők után már csak hat pont volt a hátrányunk.

A harmadik negyed, a 11–0-ás ellenfél rohanás után elég reménytelennek tűnt. A záró etapban, minden álomszerűen alakult, felzárkóztunk egy pontra és a játék képe alapján nagyon nekünk állt a zászló. Sajnos, ostoba faultok miatt kipontozódott Matyi, aki addig remekül forgatta csapatát. Az ezt követő rövidzárlatban, a kapkodás és az eladott labdák miatt fordult a játék képe és bár nagy esélyünk volt a győzelemre, mégis vesztesként kellett elhagynunk a pályát. A szekszárdi leány csapatról tudtuk, hogy képzettek és gyorsak, de az első félidőben inkább saját hibáink miatt nem sikerült előnyhöz jutnunk.

A második negyed végén egy rossz leérkezés után Balogh Ákos bokája megsérült, a továbbiakban nem tudott pályára lépni. Ez annyira megzavarta a csapatomat, hogy innentől fogva már nem tudtuk felvenni a versenyt frissebben mozgó ellenfelünkkel és saját fáradtságunkkal sem. Nagy baj az, amikor egy csapat ennyire szét tud esni és nem képes küzdeni! A lélekben gyenge sportoló nem tud úrrá lenni a nehézségeken. Ezen alaposan változtatnunk kell majd! Legközelebb a D csoportban próbálkozhatunk, január végén.

Kasi Delfinek A–Kasi Delfinek B 53–48 (22–11, 6–10, 5–6, 14–6, 6–15) Kasi Delfinek A: Yake (19), Antalics (10), Pucz (7), Balogh (4), Gasparics (3), Molnár, (3), Heffer (3), Katus (2), Csizmadia (2). Edző: Sziget András. Kasi delfinek B: Balogh Á. (14), Kovács R. (10), Milis (10), Kárpáti (5), Vati (3), Paizs (2), Bogdán (2), Végh (1), Baráth (1), Pátkai (-), Balogh Á. (-), Pintér (-), Pásti (-). Edző: Csapó Gábor. Szekszárdi Tappancsok–Kasi Delfinek B 60–31 (8–9, 16–9, 5–3, 14–0, 17–11) Kasi delfinek B: Milis (9), Bogdán (9), Kárpáti (5), Paizs (2), Balogh Á. (2), Pintér (2), Pátkai (1), Balogh Á. (1), Baráth (1), Végh (-), Vati (-), Kovács R. (-), Pásti (-). Edző: Csapó Gábor. Kasi Delfinek A–Szekszárdi Tappancsok 40–38 (15–12, 11–12, 6–10, 8–4) Kasi delfinek A: Antalics (13), Balogh (10), Pucz (4), Molnár (4), Nagy (3), Yake (2), Heffer (2), Hartmann (1). Edző: Sziget András.
 

Ezeket olvasta már?