A MAFC ellen indul az újabb nagy sorozat

2017. 01. 11., szerda, 07:31

Szerda délután elkezdi a 2017-es tétmérkőzések sorozatát a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. Demeter György tanítványaira elsőként a MAFC együttese vár az NB 1-ben, pénteken pedig a Dunaferr elleni Magyar Kupa negyeddöntős párharc visszavágója következik a sorban.

-Egy nagyon hosszú sorozatot kezdünk meg januárban, február elejéig nyolc mérkőzést kell lejátszani. Természetesen ebben benne van az is, hogy a Dunaújváros ellen továbbjutunk a Magyar Kupában, és akkor elődöntőt játszunk. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk, nem úgy mint az utolsó két mérkőzésen, ahol egy kicsit fáradtabban játszottunk, az utolsó szettek nem voltak megfelelőek – fogalmazott a Fino vezetőedzője, Demeter György.

A kaposváriakra elsőként a MAFC együttese vár az új esztendőben. A fővárosiaktól több alapember is távozott december végén, míg érkezési oldalon egyelőre csak a sokszoros bajnok és kupagyőztes feladó, a 47 esztendős Schildkraut Krisztián szerepel.

-Még az új év előtt meggyengült a MAFC: eligazolt három játékos, akik kulcsemberek voltak. Nem hiszem, hogy összeálltak csapatszinten, szerintem egy könnyebb mérkőzést játszunk, mint az ősszel, ott ellenük – mondta csapatunk válogatott centere, Nagy József.

Negyvennyolc órával később pedig jön az újabb ütközet. Pénteken a Dunaferr érkezik a Városi Sportcsarnokba, a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az odavágón elszenvedett vereség után Nagy Józsefék nem számítanak könnyű meccsre.

-Az lesz az izgalmasabb mérkőzés a héten: ott elszenvedtünk egy 3:2-es vereséget, így nekünk legalább három szettet kell nyerni, 3:0-ra vagy 3:1-re, és akkor megyünk tovább a kupában. Nem lesz könnyű – tette hozzá a center.

A MAFC elleni összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik, míg a dunaújvárosiakkal pénteken este hattól meccselnek a fiúk. Mindkét meccsre ingyenes a belépés.

Ezeket olvasta már?