Élen maradt a Kasi A kosárcsapata

2017. 03. 20., hétfő, 19:42

A hetedik forduló küzdelmeivel folytatódott a kosárlabda Dél-dunántúli regionális gyermek (U12) bajnokság. Az alsóházi A csoportban szerepelő Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A csapata azzal a céllal utazott Pécsre, hogy mindkét mérkőzés megnyerésével, csoportgyőzelemmel stabilizálja helyét az alsóházi mezőny élén.

– Az első mérkőzésen jól kezdett a csapat – kezdte értékelését Sziget András edző. – Az edzéseken gyakorolt agresszív, egészpályás védekezéssel nem hagytuk kibontakozni az ellenfél támadásait. Mi gyors passzokkal hatékony 1:1 elleni játékkal, fizikai fölényünk érvényesítésével, helyzeteink jó arányban történő kihasználásával jelentős előnyt szereztünk. A mérkőzés hátralévő részében gördülékeny, könnyed játékkal az összes negyedet megnyerve, esélyeshez méltó magabiztossággal hoztuk a jelentős különbségű győzelmet. Külön öröm, hogy mind a 12 csapattag megfelelő mennyiségű játéklehetőséget kapott és mindannyian feliratkoztak a pontszerzők listájára.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A–Pécs KA leány B 79–40 (20–4, 19–17, 28–10, 12–9)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A: Antalics (21), Yake (12), Balogh (8), Pucz (7), Kerekes (6), Nagy (6), Heffer (5), Gasparics (4), Molnár (3), Katus (2), Csizmadia (2), Hartmann (2). Edző: Sziget András.

A második mérkőzésen egy sokkal erősebb ellenfél várt ránk. Azt kértem a fiúktól, hogy ne próbáljunk alkalmazkodni a vetélytársunk játékához, hanem továbbra is az első meccsen látott jó teljesítménnyel a saját játékunkat próbáljuk játszani. Az alap most is az egészpályás védekezés volt, ami végig az előforduló egyéni hibák ellenére jól működött. Támadás befejezéseink arányával is elégedettek lehettünk. Így a félidőt 8 pontos előnnyel fejeztük be végig vezetve. A harmadik negyedben fokozni tudtuk a tempót és végig irányítva a játékot 17 pontos előnyt kovácsoltunk. Kicsit elhittük, hogy megvan a meccs, de az ellenfél nem adta fel. Az utolsó negyed elején már látszott, hogy támadásainkban nincs erő, kreativitás. Helyzeteinket sorra hibáztuk el. Az ellenfél vérszemet kapott, a mi játékunk pedig teljesen szétesett. Sorra adtuk el a labdákat, nem tudtuk pontosan játékba hozni a labdát a bedobásoknál, és nem tudtuk átjátszani az ellenfél letámadását. Ebben a periódusban még helyzetekig sem nagyon jutottunk el. Az előny egyre fogyott, de mivel a védekezésünk aránylag továbbra is működött, így sikerült 2 pontot megőrizni a korábban megszerzett vezetésből. Pozitív tényező, hogy a védekezésünk továbbra is jól működött. A két mérkőzés 8 negyedéből 7-t megnyertünk felszabadult, jó játékkal. A védőlepattanókat jól szedtük a labdák kiszabadításával (főleg az utolsó negyedben) már több problémánk volt. Negatívum, hogy a csapat minden átmenet nélkül szélsőségesen gyenge teljesítményt nyújtott az egyik mérkőzés kritikus időszakában. Már második alkalom, hogy dobott pont nélkül fejezünk be egy negyedet. Csapatunk ezzel az újabb csoportgyőzelemmel továbbra is alsóház élén maradt.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A–Szekszárdi Tappancsok 53–51 (16–1, 17–13, 20–11, 0–14)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola A: Yake (15), Antalics (12), Pucz (10), Hartmann (5), Balogh (4), Katus (3), Molnár (1), Heffer (1), Nagy (1), Csizmadia (1), Kerekes (-), Gasparics (-). Edző: Sziget András.

– Az alsóház „B” csoportjában, Pécsen léptünk pályára – kezdte beszámolóját Csapó Gábor a Kasi B csapatának edzője. – Az Akadémia fiú B csapata ellen a védekezés gyakorlása volt a feladatunk. Ezt több-kevesebb hibával valósítottuk meg. Bebizonyosodott, hogy figyelmetlenül ez sem megy. A negyedik negyedben már végre azt láttam, amit kértem a srácoktól.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B–KAP Fiú B 71–45 (14–11, 15–8, 15–13, 23–8)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B: Balogh Á. (16); Kovács R. (12), Bogdán D. (9), Balogh Á. (7), Milis M. (6), Kárpáti L. (6), Baráth B. (3), Vati Á. (2), Végh A. (2), Pintér B. (2), Horváth Á. (2), Pátkai (1), Paizs M. (-). Edző: Csapó Gábor.

Következő ellenfelünk az a Bonyhád volt, melyet januárban, Kaposváron 16 ponttal legyőztünk. Ez néhány játékosomat elbizakodottá tette, annak ellenére, hogy felhívtam a figyelmet, hogy most mi vagyunk túl egy fárasztó meccsen. Legutóbb ők voltak. Ennek megfelelően mi a kihagyhatatlan helyzetekben is hibáztunk, ellenfelünk 8-as játékosa pedig kedvére szerezte pontjait. Innentől fogva egy nagyon izgalmas, színvonalas meccset játszottunk. Csak a rengeteg kihagyott bűntető dobás okozott bosszúságot. Tartást és magabiztosságot adott a hatékony csapat védekezés, amiben különösen Pintér Bálintnak volt oroszlánrésze. A Húsvét utáni hétvégén az A csoportban újra megmérkőzünk a Kasi A és a Szekszárd csapatával.

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B–Bonyhádi KSE 56–52 (9–17, 15–12, 16–11, 13–8)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola B: Kovács R. (12), Balogh Á. (11), Milis M. (10), Kárpáti L. (9), Pátkai B. (5), Pintér B. (5), Bogdán D. (2), Vati Á. (1), Baráth B. (1), Paizs M. (-), Végh A. (-), Balogh Á. (-), Horváth Á (-). Edző: Csapó Gábor.

Ezeket olvasta már?