Több kategóriában tarolt az LSC RG

2017. 04. 14., péntek, 18:13

Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Kaposvári Egyetem Lovasakadémia SC Ritmikus Gimnasztika Szakosztálya az április 7-9-én Somogyjádon rendezett Vidékbajnokságon. Az LSC tornászai I., II., III., osztályban összesen 26 arany, 19 ezüst és 16 bronzérmet szereztek, amellyel felülmúlta a 2015-ös Vidékbajnokság teljesítményt

A folyamatos fejlődés jegyében sok lány osztályt és korosztályt is váltott tavaly, aminek eredménye idén látszik beérni. Kiemelendő, hogy a szakosztály az I. osztályban három versenyzőt nevezett és mindhárman (Szerafin Gréta, Farkas Júlia, Borbély Kata) a szerenkénti érmek mellett összetettben is dobogóra állhattak. Farkas Juli élete első négyszeres versenyén – gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel – négy arany és egy ezüstérmet szerzett. Borbély Kata a rendkívül erős serdülő mezőnyben a biztos harmadik legjobbnak bizonyult. Szerafin Gréta a gyermek I.osztály versenyében egyértelműen a második legjobb tornász volt, és 3 ezüstéremmel gazdagodott. Másodosztályban a junior 2 kategóriában hagyományosan erős korosztályt vonultat fel az LSC, amely idén is megmutatkozott, hiszen az egyéni első öt helyezettje a klub versenyzői közül kerültek ki, így a csapatversenyt is nagy fölénnyel nyerték (Gyenesei Fanni, Felden Petra, Laklia Lúcia, Kulcsár Adrienn, Németh Szonja).

Az egyéni versenyben Felden Petra, Gyenesei Fanni és Laklia Lúcia osztoztak a fényes érmeken. II. osztályban serdülő kategóriában szintén remekül teljesítettek a lányok, ahol Király Gréta 2 arany és 1 ezüstérem mellett tagja volt a győztes csapatnak (Király Gréta, Várföldi Dorina, Bátori Lili, Miklós Míra, Británszki Angéla, Gazda Véda). Egyéniben is dobogóra állhattak többen is az LSC-ből: Várföldi Dorina, Bátori Lili, Miklós Míra, Británszki Angéla. II. és III. osztályban több LSC-s versenyző is „mindent vitt”, vagyis az egyéni aranyérmek mellett tagjai voltak a győztes csapatnak. Ilyen kimagasló teljesítményt láttunk Szombathelyi Zsófiától, Bajsz Babettől, Ibrix Lillától, Csernák Mirjamtól.

A csapat sikerek mindig minősítik az egyesületi munkát, hiszen ilyenkor nem egy kiugró sikerről van szó, hanem több jó versenyző együttes teljesítményéről. Ezen a hétvégén az LSC RG négy csapata is győztes lett. A már említett csapatokon kívül: a junior-2 (Károly Kata, Szombathelyi Zsófia, Horváth Boglárka, Balázs Kata) és a serdülő ( Bajsz Babett, Ibrix Lilla, Buzás Natasa, Fekete Fruzsina) III. osztályú csapat is magasan nyert. Második lett a III. osztályban a gyermek 1 csapat ( Török Laura, Berkes Adrienn, Sághy Tímea, Lázár Noémi, Surányi Terézia, Nagy Loretta, Pabst Kamilla), és harmadik helyezésből is kettő került az LSC-hez (II. osztály gyermek 1 ( Gippert Liza, Molnár Adél, Vass Gréta, Nagy Melissza, Csernák Mirjam), gyermek 2 ( Varga Maja, Kolics Holli, Németh Maja, Magyarfi Szonja, Molnár Alíz). Varga Maja a 2010-ben születettek között a dobogó 3. fokára állhatott. II.osztály junior 1 kategóriában Fülöp Kitti Mariann az erős mezőnyben az 5. helyen zárt. Felnőtt III. osztályban Futó Anna minden éremből nyert egyet, buzogánnyal a legjobbnak bizonyult.

A teljes sikert megkoronázta az a tény, hogy az LSC RG mind a 41 indult versenyzője továbbjutott az országos versenyre. A csapatok felkészítői: Dr. Balogh Orsolya vezető edző, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett, Boros Ninetta, Kiss Pálma, Mezei Edina.

 

Ezeket olvasta már?