Győzelmekkel zárták a bajnokságot a Kasi fiatal kosárlabdázói

2017. 04. 18., kedd, 10:51

Kaposváron, a Toldi Lakótelepi Tagiskola tornatermében rendezték a kosárlabda Dél-dunántúli regionális gyermek (U12) bajnokság nyolcadik fordulóját. A kaposvári Sportközpont és Sportiskola csapatai az alsóházi „A” csoportban szerepeltek.

– Esélyesként ebben a csoportban a két győzelem és ezzel az alsóházi rájátszás végleges megnyerése volt az elvárás – tájékoztatott Sziget András, a Kasi A csapatának edzője. Az első mérkőzésen nagyon jól kezdett a csapat. Az egészpályás letámadásunk hatékonynak bizonyult és a támadások befejezései is sikerültek. A 19–0-ás eredmény lényegében eldöntötte a meccset. A 2. negyedben nehezen pótoltuk az ebből az ötösből hiányzó irányítónkat és a „B” csapat 10 pontot ledolgozott a hátrányából. A második félidőben jelentős taktikai változásokat hajtottunk végre. Megcseréltük a két pályára lépő ötösünket, és irányítót váltottunk. A húzások nem igazán váltak be, de ennek ellenére végig vezetve tartottuk 10 pont körüli előnyünket. A harmadik negyedben a védekezés dominált. Hartmann Bende végig kiválóan védekezve semlegesítette az ellenfél kulcsembereit.

- Az utolsó negyedben eredményes támadásokat vezetve növeltük előnyünket. Az utolsó három percben 14 pontos vezetésnél a fiúk fejben az öltözőbe vonultak, teljes figyelem hiány miatt alap hibákat követtünk el. A motivált és harcos ellenfél a végére szorossá tette a számunkra nem túl jó hangulatú mérkőzést, amelyen a győzelmünk nem forgott veszélyben. A második mérkőzésen nehezen indultak a dolgok, támadásainkat nem tudtuk kosárral befejezni, 1:1 elleni védekezésünk gyenge volt a saját palánkunk alatt. Meglepetésre ellenfelünk simán nyerte a negyedet. A folytatásban rendeztük a sorokat újra koncentráltan játszottunk. Hartmann Bende továbbra is vezér volt a védekezésben, Nagy Csanád pedig néhány perc alatt 12 pontot dobott. A harmadik negyedben feljavuló játékkal tovább növeltük előnyünket 20 pont fölé, és bár az utolsó negyedet elveszítettük a meccset biztosan hoztuk úgy, hogy minden játékosunk feliratkozhatott a pontszerzők közé. Összességében célunkat sikerült elérni, (ha már szerencsétlen körülmények között lecsúsztunk a felsőházi szereplésről) 7 győzelem és 1 vereséggel megnyertük az alsóházi bajnokságot.

– Tét nélküli, de igazi presztízs csatákat hozott a nyolcadik forduló az alsó házban – fogalmazott csapó Gábor a Kasi B edzője. – Fennállásunk óta nem sikerült legyőzni a „nagytestvért”, ezért is készültünk kettőzött erővel a Kasi A elleni összecsapásra. Sajnos a nagy akarás görcsössé tett minket, szó szerint pontatlanul játszottunk. Láthatóan féltünk ellenfelünktől. A második negyedtől folyamatosan zárkóztunk, de sajnos ezúttal elmaradt a bravúr. A pécsi akadémista leányok legutóbb csúnyán, 30 pont felett, vertek minket, így semmiképpen nem vehettük könnyedén a meccset még akkor sem, ha a Kasi A csapata 17 ponttal győzött ellenük. A második negyedben érthetetlenül hibásan játszottunk, de Kovács Ricsi ezen a meccsen annyira ellenállhatatlanul kosárlabdázott, hogy nem volt kérdéses, hogy melyik lesz a győztes csapat. Szerencsére Ricsinek akadtak eredményes társai is. A 18 pontos győzelem teljesen megérdemelt volt ezen a mérkőzésen. Az idény hátralevő részében a diákolimpiára és a nyári fesztiválra készülünk majd.

Eredmények:

Kasi A–Kasi B 49–45 (19–0, 13–23, 6–6, 11–16)

Kasi A: Yake (17), Antalics (7), Balogh (7), Pucz (6), Csizmadia (4), Kerekes (2), Katus (2) , Hartmann (2), Nagy (1), Gasparics (1), Molnár (-). Edző: Sziget András.

Kasi Delfinek B: Milis (15), Balogh Ákos (10), Pintér (5), Kovács R. (4), Paizs (3), Baráth (3), Kárpáti (3), Bogdán (1), Balogh Ádám (1), Pátkai (-), Vati (-), Kovács O. (-). Edző: Csapó Gábor.

Kasi A–KA Pécs Leány B 59–42 (7–14, 26–10, 16–3, 10–15)

Kasi A: Nagy (13), Antalics (11), Balogh (11), Gasparics (5). Pucz (4), Kerekes (4), Hartmann (5), Yake (3), Molnár (3), Katus (3), Csizmadia (1). Edző: Sziget András.

Kasi Delfinek B–KA Pécs Leány B 67–49 (19–15, 6–13, 25–10, 12–8)

Kasi Delfinek B: Kovács R. (24), Milis (10), Kárpáti (10), Balogh Ákos (8), Balogh Ádám (5), Bogdán (4), Pintér (3), Pátkai (2), Paizs (1), Vati (1), Kovács O. (-), Baráth (-). Edző: Csapó Gábor.

Ezeket olvasta már?