Kaposvári lovastorna sikerek Pezinokban

2017. 06. 18., vasárnap, 18:06

A Lovasakadémia SC négy versenyzője küzdött a CVI Slovakia elnevezésű lovastorna-versenyen a hétvégén. Egy gyermek, egy junior és két felnőtt versenyző képviselte városunkat a hétvégén a szlovákiai nemzetközi megmérettetésen.

A fiatalok lova először vett részt határon túli versenyen, és nem csak az emberekre igaz, hogy lámpalázasak ilyen helyzetben: Széplak Fanny sajnos beleügetett a lányok produkciójába, ami alatt vágtáznia kellett volna.

Emiatt Szabó Kitti a Junior 2* kategóriában a 36 fős mezőnyben legjobb magyarként a 26. helyen végzett, Jezernicky Nóra pedig a Gyermek 2* kategóriában 11. lett 14 indulóból.

A felnőtteknél Somogyi Eszter a hölgyek versenyében a 13. helyen végzett 17 indulóból. A férfiak hagyományosan kevesebben voltak, itt nyolc lovastornász volt a startlistán.

Bence Balázs kötelezője jól sikerült, harmadikként várta a folytatást, de a technikai kűrrel visszacsúszott a negyedik helyre, amit már rendkívül jó (második legjobb pontszámot érő) szabadon választottja sem javított.

Balázs negyedik nemzetközi versenyén a harmadik lovat próbálta ki, a legfőbb gond az, hogy a versenyek közti időszakban sincs olyan hátasa, amin sikerrel edzhetne, minden gyakorlatát begyakorolhatná. Így veszélybe került az aacheni meghívásos versenyen való indulása is, de az ebreischsdorfi Európa Bajnokságon biztosan ott lesz Villányi Krisztina edző kiemelkedő tehetségű tanítványa.

Ezeket olvasta már?