Rákóczi: döntetlen a bajnoki nyitányon

2017. 08. 11., péntek, 21:11

Gól nélküli döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi FC az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulójában. A zöld-fehérek pénteken késő délután a BKV Előre együttesét fogadták a Rákóczi-stadionban. A házigazda Rákóczi jóval több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfelük, de ezek közül sajnos egyet sem sikerült gólra váltania, így Rajcziéknak be kellett érniük az egy ponttal.

Vendég lehetőséggel indult a mérkőzés, hiszen Sánta Attila már az első percekben a felső lécre tekert egy szabadrúgást, de ezt követően már Szakály Attiláék dolgozták ki a lehetőségeket. Kollega Krisztián távoli kísérleténél kellett először védenie Nacsa Péternek. Ez még nem okozott számára gondot, nem úgy, mint Andorka Péterré. Támadónk egy lövőcsellel elküldte védőjét, majd célba vette a kaput, de Nacsa bravúrral menteni tudott, a kipattanót Nagy Krisztián kapásból lőtte vissza, a fővárosiak hálóőrének ekkor is sikerült védenie. Budapesti részről még egy lövést jegyezhettünk fel a szünet előtt, Lanczkor Gábor kísérlete fölé szállt, de Slakta Balázs amúgy is rajta volt a labdán. A folytatásban kevésen múlt, hogy nem szereztük meg a vezető találatot. Előbb egy szöglet után Nagy János fejelhetett közelről, de kísérlete kevéssel elkerülte a kaput, majd a szünet előtti utolsó percben Rajczi Péter beadására Andorka Péter érkezett jó ütemben, aki a jobb oldali kapufát találta el, így nem sikerült előnnyel vonulnunk a szünetre.

A második félidőben folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, de a hajráig nem sikerült nagy helyzetet kidolgozni, míg a fővárosiak egy kontra utáni szögletet követően Kálmán Zsolt révén majdnem megszerezték a vezetést, de a védő fejese centikkel a jobboldali kapufa mellett landolt. A hajrában Szakály Attila szedett össze egy lecsorgó labdát, de lövés közben pont akkorát löktek rajta, hogy ne legyen pontos a kísérlete, majd Rajczi Péter előtt is adódott egy helyzet. A legnagyobb lehetőséget Sóron Tibor puskázta el, aki közelről tévesztett célt, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Artner Tamás: Az ellenfél sokat tett azért, hogy elvigye az egyik pontot. Csalódott vagyok, mert sokan kijöttek a mérkőzésre, felkészültünk a szezonra és mégsem sikerült gólt szereznünk. Ez számomra döbbenet, hiszen a csapat nem ezt az arcát mutatta a felkészülési mérkőzéseken. Az utolsó húsz percben számomra teljesen érhetetlen módon elkezdtünk ívelgetni, s az egyéni kvalitások is teljesen elsikkadtak, mintha begörcsöltek volna a játékosok. Úgy érzem, hogy támadásban ennél sokkal több kell, remélem a folytatásban frissebbek és koncentráltabbak leszünk.

Honti József: Megnéztem a Kaposvárt a Szekszárd ellen, majd hazaérve annyit azt mondtam: srácok eljövünk ide és játszunk egy jót. Sikerült bravúrt elérnünk, mert az a legszebb álmomban sem szerepelt, hogy pontot szerzünk, hiszen biztos vagyok benne, hogy a bajnokcsapat otthonában léptünk pályára. Nekünk az a célunk, hogy olyan csapatot alkossunk, amely mosolyogva, küzdve, nem remegő gyomorral játszik, s nem kell aggódnia majd a bajnokság végén.

Kaposvári Rákóczi FC–BKV Előre 0-0

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 800 néző. V.: Szalai (Keszthelyi, Baráth)

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Ur, Bakos, Hadaró, Nagy J. – Vachtler (Sóron, 59. p.), Szakály A., Nagy K., Kollega K. (Ivancsics, 71. p.) – Rajczi, Andorka. Vezetőedző: Artner Tamás

BKV Előre: Nacsa – Kálmán, Girán, Csiktorás, Birtalan – Lanczkor, Ferkó – Huller (Szedlacsek, 80. p.), Csepregi (Csanálosi, 71. p.), Sánta (Banai, 92. p.) – Balogh B. Vezetőedző: Batári Csaba.

Ezeket olvasta már?