Az Érd nyerte a rangadót

2017. 09. 10., vasárnap, 00:45

Mindhárom pontot elvitte a Rákóczi otthonából az Érdi VSE az NB III. Nyugati csoportjának ötödik körében rendezett rangadón. A két csapat a fordulót megelőzően tíz-tíz ponttal állt az első és második helyen, ezzel a győzelemmel pedig az érdiek lépéselőnyre tettek szert.

A mérkőzést a Rákóczi kezdte jobban, az első percekben Kollega Krisztiánnak két kapura lövése is volt. Alig telt el hat perc a mérkőzésből, amikor ez egyik vendég támadás után a balról érkező beadásba olyan szerencsétlenül ért bele a kapu előtt Szabó Alex, a Rákóczi védője, hogy a labda a kapuba pattant. (0-1) A hazaiak vezetőedzője, Artner Tamás a 20. percben már cserélt is egyet, lehozta Szabót, helyére pedig Böjtét állította be, így ötről négyvédős felállásra állt át a Rákóczi. Az egyenlítést azonban ez sem hozta meg, sőt, egy érdi kontránál a tizenhatoson belül  Slakta Balázst, a Rákóczi kapusát látta szabálytalannak a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Koós Gábor váltotta gólra. (0-2)

A hazaiak természetesen egy pillanatra sem adták fel, fordulást követően pedig több nagy helyzetük volt. A gól azonban nem akart összejönni, Hadaró fejesénél például mindkét kapufát érintve pattant ki a labda a kapu torkából. A 77. percben aztán megtört a jég, Sóron Tibornak készítettek le lövésre egy labdát, aki nem is hibázott jó tizenhatról, s megszerezte a Rákóczi szépítőtalálatát. (1-2) Többre azonban nem futotta a hazaiaktól, pedig a hajrában Andorka egy az egyben vihette a kapusra a labdát, ám lövését hárította Kertész. A vége így 2-1 maradt az Érdnek, amely így jelenleg három ponttal vezeti a tabellát a Rákóczi előtt.

Kaposvári Rákóczi FC - Érdi VSE: 1-2 (0-2)
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion
Vezette: Zierkelbach (Iványi, Molnár)
Rákóczi: Slakta - Szabó (Böjte, 20., Ivancsics, 66.), Vachtler, Sóron, Hadaró, Ludánszki (Andorka, 66.), Szakály, Bakos, Ur, Nagy K., Kollega
Érd: Kertész - Kárász, Kónya (Pallagi, 68.), Kelemen (Tarkányi, 88.), Németh, Csiszár, Pintér, Balázsovics (Hegedűs, 46.), Pál, Bozsoki
Gólszerzők: Sóron (77.) ill. Szabó (öngól, 6.), Koós (41., 11-esből)
Sárga lap: Ludánszki (27.), Bakos (79.) ill. Kelemen (27.), Kónya (63.), Kárász (70.), Pallagi (92.)

Ezeket olvasta már?