A BNK táncosai mögött sikerek, előttük pedig kihívások állnak

2017. 10. 12., csütörtök, 07:23

A BNK Stúdió előtt és mögött is nagy versenyek állnak. Kistelekről és Siófokról 10 aranyat 4 ezüstöt és 5 bronzérmet hoztak haza.

Szeptember 24-én a Kistelek Openen vettek részt. Ennek a versenynek a jelentősége, hogy Children European Grand Prix-t is rendeztek. Ez a gyerek és a junior I korosztálynak az egyik legnagyobb jelentőségű versenysorozat, hiszen ők ezeken a versenyeken tudnak világranglista pontokat szerezni és felkerülni a világranglistára.

Ennek a bajnoki sorozatnak a magyar állomását Bódis Botond és Kiss Flamina Hanna megnyerte mind a latin, mind a standard táncokban. Ezzel annyi pontot szereztek, hogy bár még nem frissítették a Világranglistát, de várhatóan a második helyre kerülnek.

 Az idei évben Lengyelországban, Ukrajnában és Csehországban lesz még Grand Prix verseny. A páros a csehországi Hradec Kralovéban vesz még részt, ami remélhetőleg elég lesz ahhoz, hogy megtartsák dobogós pozíciójukat a világranglistán.

Három másik páros is részt vett a Grand Prix versenyen. Landi Dominik-Balassa Bíbor a 3. helyet szerezte meg mind latin mind standard táncokban gyerek I. korosztályban, Házas Ádám-Paluska Emese pedig a 12. helyen végeztek latin táncokból a junior I-es korosztályban.

A Botond-Flamina páros felnevezett a gyerek II. Grand Prix versenyre is, ahol 2. lett latin, 4. pedig standard táncokból. A basic versenyeket szintén megnyerték latin és standard táncokban is, Landi Dominik-Balassa Bíbor pedig 3. lett latin, 4. pedig standard táncokban. Kovács Péter Benedek.Márton Lili basic standard táncokban 8. lett, latin táncokban pedig Házas Ádám-Paluska Emese párossal és egy román párral holtversenyben 8-10. helyen végeztek.

Október 8-án a párosok a siófoki C&M Kupán versenyeztek ahol rengeteg kupát és érmet hoztak haza.
Landi Dominik Balázs-Balassa Bíbor "E" osztályban standard táncokban gyerek I. és a nagyobb gyerek II. korosztályban is elvitték a kupát! Latin táncokból csak gyerek II korosztály volt, ahol a dobogó 3. fokára állhattak! 

Kovács Péter-Márton Lili "D" osztályban népes mezőnyökben (20 pár) latin táncokból megnyerték a junior I és a Junior II korosztályt is, standard táncokból a saját korosztályukban 1. a nagyobbak között 3. helyet értek el! 
Házas Ádám-Paluska Emese "C" osztályban latin táncokból megnyerte a saját korosztályát, standard táncokból pedig 2. helyen végzett, míg felnevezve junior II-be, latinból 2. standardből pedig 3. helyet hoztak.

A gyerekek előtt az idei évben még nagy megmérettetések állnak. A hétvégén rendezik meg a "D" Országos Bajnokság, novemberben a "C" Országos Bajnokság, ezenkívül a European Children Grand Prix Csehországban illetve a Világbajnokság Rómában ahová 8 produkció jutott ki! 

Ezekhez az eredményekhez az alábbi tanár segítik hozzá a gyerekeket:

  • Bódis-Nagy Katinka: technikai tanár
  • Kovácsné Nagy Zsófia(gyógytornász): speciális izomzat fejlesztése
  • Márton-Baksay Orsolya: nyújtás
  • Táibl Eszter: balett, modern alapok
  • Lukács Zoltán: előadásmód, a koreográfiák dramaturgja
  • Fotó: Kiis Tomi

 

Ezeket olvasta már?