A dobogó harmadik fokára állt a kaposvári versenyző

2017. 11. 14., kedd, 13:56

November 11-12-én, Pécsen rendezték meg a ritmikus gimnasztikázók rangos nemzetközi viadalát, a XIII. Pécs-kupát.

Tizennyolc országból harmincnyolc egyesület, mintegy 260 egyéni versenyző, valamint együttes kéziszercsapatok, összesen körülbelül 450 ritmikus gimnasztikázó részvételével zajlott a 2 napos, látványos rendezvény.

Kaposvárról, Fülöp Kitti Mariann, a Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázója vett részt a megmérettetésen, aki a rangos mezőnyben a hazai, pécsi versenyzők mellett a Bosznia-Hercegovinából, Svédországból, Belgiumból, és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett külföldi versenyzőkkel mérte össze tudását.

A 2003 B kategóriában induló versenyző szép eredményeket ért el; a dobogó első fokán kialakult holtverseny után az összetett versenyben a 3. helyen végzett.

A szépen kidolgozott és bemutatott buzogánygyakorlatával a 3. helynek örülhetett, és a frissen készült labdagyakorlatával, - melyet első alkalommal láthattak - szintén egy bronzérem tulajdonosa lett.

Kitti idén, az elmúlt 2 éves eredményei alapján tehetségtámogató pályázaton is nyert, így felkészülését – eszköztámogatással - a MOL Tehetségtámogató Program segítette.

Sikeres felkészülését a Lovasakadémia SC vezetőedzője, Dr. Balogh Orsolya, és Szolnoki Nikoletta segítették.