Kikapott Jászberényben a KKK

2018. 01. 13., szombat, 20:21

Remekelt a berényi kezdőcsapat, mindenki tíz pont fölé jutott.

Jól sáfárkodott az első két negyedben felépített nagy előnyével a Jászberény, s így megérdemeltnek mondható győzelmet aratott a somogyiak ellen. A Berény volt, hogy közel húsz ponttal is vezetett, és bár a Kaposvár végig ott loholt a nyakában, Hendleinék kilenc pontnál jobban nem tudták megközelíteni a házigazdát. A Jászberény végül 89-76-ra nyert.

JP Auto-Jászberényi KSE – Kaposvári KK 89-76 (30-20, 19-20, 20-15, 20-21

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,

V.: Kapitány G., Ádám J., Rácz Zs. (Fekete L.)

JKSE: NELSON 17/12, Rakics 14/6, Wallace 13/9, LUCSICS 14, SEJFIC 18. Csere: Cseh Gy. 8, Kerpel-Fronius B. 5/3, Bazsó -, Molnár M. -.

KKK: Dunn 16/3, Baki G. 6/3, IVOSEV 24/6, Hendlein 13/6, Spica 4. Csere: Gibbs 13/3, Tóth P. -.

Kipontozódott: Rakics

A két együttes tavaly őszi mérkőzését a Kaposvári KK alakulata nyerte 76–67 a somogyi megyeszékhelyen. Hendleinék hasonló diadalra készültek idegenben is. Igaz mindkét alakulat játékosállománya változott az említett találkozó óta. A vendégeknél első összecsapására készülődött a frissen igazolt Sterling Gibbs.

Jól rajtoltak a somogyiak, akik Dunn triplájával és Hendlein duplájával indítottak. Dunnt nem tudták tartani a hazaiak, az amerikai irányító három perc alatt hét pontig jutott. A túloldalon a Nelson, Wallace, Rakics trió felet a pontokért. A folytatásban felváltva estek a találatok, hol egyik, hol a másik együttes tartott előrébb. A kaposváriakat mintegy negyven főnyi szurkolótábor kísérte el a jászsági városba és lelkesen biztatták is kedvenceiket. A negyed hajrájára Gibbs is pályára került a vendégeknél, de ő sem tudta megakadályozni, hogy a berényiek 27–17-re növeljék előnyüket. Időt is kért Fekete Ádám, de nem sikerült tíz ponton belülre kerülni. A második játékrészben folytatódott a jászberényiek remeklése. Szinte hiba nélkül dobtak a játékosok, ráadásul a 12. percig kétszer annyi lepattanót gyűjtöttek, mint a vendégek, így folyamatosan nőtt a különbség. Az Alba ellen látott védekezést nem tudta megismételni a somogyi alakulat, amely öt perc alatt ráadásul csak négy pontig jutott. A félidő vége felé Gibbs is megszerezte első kaposvári pontjait, Baki triplájával pedig a 47–36 lett az állás. A nagyszünetet követően ismét a hazaiak voltak eredményesebbek, 6–0-ás szakasszal nyitottak és a záró játékot is tizennégy pont előnnyel kezdhették. Ivosev találataival lett 72–62 az eredmény és a kaposváriak nagy erőfeszítéseket tettek a további felzárkózásért. Kerpel-Frónius triplájára azonnal jött Gibbs válasza, ám ekkor már csak öt és fél perc volt hátra. Mivel a hazaiak közelről nem hibáztak, így újra tíz egy egység fölé nőtt a különbség. A Fekete Ádám időkérése után a végjátékban is a végig jobban lepattanózó jászberényiek akarata érvényesült, így 89–76-ra nyertek a hazaiak.