Ismét dobogón az LSC versenyzője Fülöp Kitti

2018. 03. 09., péntek, 22:11

Budapesten rendezték meg február végén az Óbuda-Kalász RG TC szervezésével a Pure Super Cup Nemzetközi Ritmikus Gimnasztika versenyt.

Fülöp Kitti Mariann a kaposvári versenyző, másodmagával képviselte hazánkat csoportjában, ahol két alkalommal is sikerült a dobóra állnia.

A jól szervezett, magas színvonalú Szuper Kupa helyszíne Budapesten az angyalföldi Láng Sportcsarnok volt, ahová számtalan országból érkeztek a résztvevők.

A SmartCast támogatói internetes közvetítése által a világ bármely pontján látható volt e rendezvény. A legtávolabbi visszajelzés az adás követéséről Ausztráliából érkezett, és mintegy 12.000 ember nézett bele az eseménybe.

A kaposvári LSC–Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázója, Fülöp Kitti Mariann a 13 főt felvonultató Junior 1. B kategóriában indult, és másodmagával képviselte hazánkat csoportjában, ahol a bulgár, izraeli, spanyol, szlovák és cseh versenyzők mellett két alkalommal is sikerült a dobóra állnia.

Buzogány gyakorlatával 2. helyezést ért el, míg a labda gyakorlatával egy bronzéremnek örülhetett.

Most még a versenyszezon kezdetén vagyunk, Kitti mindkét gyakorlata technikailag igen nehéz, melyekbe kisebb hibák csúsztak, azonban így is szép eredmény született. A két választott szer összetett eredményével a 4. helyen zárt.

Kitti versenyen való részvételét a Nemzeti Tehetség Programon belül elnyert a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” tette lehetővé.

A sikeres szerepléshez hozzájárultak a Kaposvári Egyetem Lovasakadémia SC felkészítő edzői:
Dr. Balogh Orsolya vezetőedző, Szolnoki Nikoletta, és Feitner Bernadett, aki nemrég érkezett az egyesülethez.

Ezeket olvasta már?