35 érem a szőnyegről

2018. 03. 13., kedd, 07:44

A VIII. Viktória-kupán, egy nagy mezőnyt felvonultató nemzetközi ritmikus gimnasztika verseny szerepeltek a közelmúltban a kaposvári rg-s lányok, Budapesten. A Lovasakadémia SC tornászai kitettek magukért, 18 versenyzővel vettek részt I. és II.osztályban, szinte valamennyien dobogón végeztek. Összesen 35 éremmel tértek haza a somogyi lányok.

A legkisebbeknél a 2010-es születésűeknél Kolics Holli nyerte az összetett verseny mellett a szabad gyakorlatokat, Varga Maja pedig karikával lett kupagyőztes,míg szabaddal és összetettben bronznak örülhetett. A 2009-esek között Csernák Mirjam szabaddal,karikával és összetettben is a dobogó második fokára állhatott. A 2007-esek mezőnyében Miklós Míra lett az aranyérmes összetettben és labdával is, Bátori Lili karikával lett első,labdával ezüst került a nyakába. Ibrix Lilla két bronzéremmel gazdagodott.

A 2006-osoknál Bajsz Babett labdagyakorlata bronzérmet érdemelt, összetettben a 4.helyen zárt. Szombathelyi Zsófia a 2005-ösök népes mezőnyében nyert két ezüstérmet.

A 2004-esek és 2003-asok mezőnye igen népes (25 induló) és erős volt. Náluk Fülöp Kitti egy labda arannyal és egy összetett ezüsttel gyarapodott. Felden Petra összetett harmadik helyen zárt,buzogánnyal a második legmagasabb ponttal jutalmazták. Gyenesei Fanni és Kulcsár Adrienn labda gyakorlata holtversenyben bronzérmet ért. Németh Szonja ugyanitt az összetett 6.helyen végzett. Kirkovits Dorottya tavalyhoz képest egy kategóriát ugrott,és itt is bizonyította tehetségét. Összetettben és labdával bronzérem,buzogánnyal ezüstérem került a nyakába. 

Az I.osztály versenyeiben Borbély Kata két arany és egy ezüst érmet nyert szalaggal és összetettben, csapattársa, Farkas Júlia a labda gyakorlatokban lett aranyérmes,s mellé két ezüstöt gyűjtött összetettben és szalaggal.

A serdülőknél Szerafin Gréta élete első kötél versenyén ezüstérmes lett,összetettben a 4.helynek örülhetett. Király Gréta idén lépett fel az I.osztályba,és első versenyén az 5.helyen zárt.
A lányokat felkészítették: Dr Balogh Orsolya, Feitner Bernadett,Oláh Dóra és Boros Ninetta.
Az LSC RG csapatára a négy napos hétvégén négy napos verseny vár, Somogyjádon rendezik a vidékbajnokságot,több mint 300 résztvevővel, melyből 54 az LSC versenyzője lesz.
 

Ezeket olvasta már?