kézilabda vb Kár a második félidőért...

2013. 01. 17., csütörtök, 20:47

Az ötven percig jól helytálló magyar válogatott 28-22-re kikapott a házigazda spanyol csapattól a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján, Madridban. Folytatás szombat este, Algéria ellen, tét a csoport harmadik helyének megszerzése.

kézilabda

Az első félidő nagy részében remekül játszott Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata, a félidőben úgy volt 14-14 az állás, hogy a pihenő előtti öt percben nem sikerült gólt dobnia. A folytatásban sok volt a hiba, a magyaroknak rohanniuk kellett az eredmény után, de az utolsó tíz percet 7-2-re nyerte a hazai együttes, amely így magabiztos sikert aratott. A csurgóiak játékosa, Szöllősi Szabolcs egyszer volt eredményes.

A pénteki szünnap után szombaton, a csoportkör zárásaként az algériai együttes lesz az ellenfél. A papírforma győzelmet ígér, és ha ez megtörténik, akkor csoportjában harmadikként zár majd a magyar válogatott.

- Kritikus momentum volt, hogy Nagy László külön őrzőt kapott. Az átlövő-irányító kapcsolat megtört, bizonytalanná váltunk, a befejezéseket pedig elügyetlenkedtük. Sajnálom, hogy így alakult, mert sokáig egy fantasztikus mérkőzés volt a világ élmezőnyéhez tartozó spanyolok ellen -értékelt Mocsai Lajos.

D-csoport, 4. forduló (Madrid):

Magyarország-Spanyolország 22–28 (14–14)
Gól: Nagy L. 6, Harsányi 3, Iváncsik G. 3, Putics 2, Zubai 2, Mocsai T. 2, Császár, Szöllősi, Lékai, Nagy K., ill. Sarmiento 6, Tomás 6, Rocas 5, Maqueda 2, A. Entrerríos 2, Ruesga 2, A. García 2, Montoro 2, Aguinagalde