Vizes vb: Elsöprő siker a japánokkal szemben

2017. 07. 17., hétfő, 06:43

A magyar női vízilabda-válogatott első csoportmérkőzésén 20-11-re nyert Japán ellen a vizes világbajnokságon, az együttes legeredményesebb játékosa az öt gólt szerző Bujka Barbara volt.

A kezdés előtt Bíró Attila szövetségi kapitány az M4 Sportcsatornán azt mondta, hogy türelmesnek kell lenni a várhatóan nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszó japánok ellen.

„Nem szabad idegeskednünk, kapkodnunk, nem kell az elején eldöntenünk a meccset, van négy negyednyi időnk a győzelem megszerzésére – mondta a szakember. - Ha türelmesek leszünk, akkor meg fogjuk nyerni a mérkőzést.”

A magyar csapat nem kapkodott, rendkívül koncentrált játékkal azonban percek alatt eldöntötte a meccset. Bujka Barbara egy perc alatt szerzett két gólt, négy perc alatt pedig már négy volt a különbség, mert Szilágyi Dorottya is betalált kétszer (4-0). A negyedik magyar találat után cserélt először a magyar szakvezető, a japánok pedig több mint öt perc elteltével jutottak el először kapuralövésig, ekkor a felső lécet találták el. Az első felvonás végén Minor Jamamoto megszerezte az ázsiaiak első találatát (4-1).

A második nyolc percben növelte előnyét, a szinte hiba nélkül védekező, és rendkívül hatékonyan támadó magyar csapat. Az együttes átlagban percenként vette be a lelkesen küzdő, de egész más szinte játszó ellenfél kapuját. Mindenki lehetőséget kapott, az újonc Szilágyi mellett a pályafutása első felnőtt világbajnokságán szereplő Gurisatti Gréta is beszállt, és be is vette a japán kaput. Félidőben 12-4-re vezetett a házigazda.

 

A harmadik nyolc percre kapust cserélt Bíró Attila, de nem azért, mert elégedetlen volt Gangl Edina teljesítményével, hanem, mert így Kasó Orsolyának is lehetősége adódott megismerkedni a vb hangulatával. A lelátón a közönség remekül szórakozott, de a magyar csapat is élvezte a mérkőzést: Bujka Barbara után Gurisatti Gréta is fantasztikus svédcsavarral talált a hálóba. A játékrész záró találatát Keszthelyi Rita szerezte (17-6).

A negyedik felvonásban olyasmi történt, ami korábban egyszer sem: egymásután kétszer Japán szerzett gólt (17-8). Aggodalomra azonban nem volt ok, Keszthelyi Rita és Tóth Ildikó visszaállította a tíz fölötti különbséget (19-8). A hajrára lankadt egy kicsit a figyelem, de a húsz gólt sikerült elérni, Keszthelyi szerezte a huszadikat (20-10). A magyar együttes magabiztos, 20_11-es győzelemmel kezdett, a csoport másik találkozóján Hollandia 17-5-re kiütötte Franciaországot. A magyarok következő ellenfele Franciaország lesz kedden.

Ezeket olvasta már?