Masters-vb: Szécsiék az olaszok ellen is parádéztak

2017. 08. 08., kedd, 21:37

A Pallanuoto Milanót is nagy különbséggel múlta felül a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Kemény Dénes fiai szebbnél szebb gólokat szerezve szolgálták ki a közönséget, és győzték le 24–5-re az olasz együttest.

Egy fokkal nehezebbnek ígérkezett a kedd esti összecsapás a tegnapinál, Szécsi Zolzánék azonban újfent bizonyították, hogy még mindig nagyon érzik egymást. A Kemény-legénység ugyan az első helyzetét még a kapufára lőtte, utána azonban Varga Tamás góljával beindult a gála. A magyar csapat – amennyiben ez lehetséges – még a tegnapinál is szebb akciókkal és gólokkal örvendeztette meg a körülbelül 6000 helyszínen szurkoló embert.

Bár az olaszok nem játszottak rosszul – az első két góljuk kifejezetten szépre sikerült –, egyre jobban elfáradtak, és ezt kíméletlenül kihasználta az összesen 31 olimpiai aranyérmet felmutató magyar csapat.

Az utolsó negyedre visszavettek a mieink, és több gólt engedtek az olaszoknak, mint addig összesen, ennek ellenére így is nagy különbséggel, 24–5-re nyertek.  Az utolsó percben Steinmetz Barnabás is gólt szerzett, így a hétfői találkozóhoz hasonlóan ismét az összes mezőnyjátékosunk betalált.

A hibátlanul végző Millennium természetesen elsőként végzett a csoportjában, és készülhet a pénteki negyeddöntőre.

Az első játékrész első fele alapján úgy tűnt, hogy kicsit keményebb meccs lesz, az olaszok közül ismertünk egy-két embert, játszottak már az első osztályban – mondta a mérkőzés után Varga Zsolt. – Nehéz lemérni, ki milyen formában érkezik, hiszen mindenki dolgozik, heti három-négy edzésnél többre nincs idő, de azt gondoltam, hogy az erőnlét a mi oldalunkon lesz. Kevés meccset játszottunk, s noha kívülről úgy látszik, hogy alig mozgunk, azért marha fárasztó.

„Benedek Tiborral beszéltem, aki mondta, kedden már jobban érezte magát, mint hétfőn. Neki hosszú idő után a Galatasaray elleni volt az első mérkőzése, mi azért a felkészülés során játszottunk néhányat. Mindenképpen jól jön a két szabadnap, centerben mindig megrángatják az ember nyakát, jól jön a szünet.”

Biros Péter kiemelte, a csapat játékán jócskán meglátszik, hogy élvezik a meccseket.

„Nyilván mindenki jól érzi magát, élvezzük a játékot, sokan vannak kint, ők is élvezik, ami szinten örömteli. Kellene egy kis krimi meg izgalom, de reméljük, a következő három meccsen az is lesz. Fél negyedig izgulhattak, kicsit szoronghattak a nézők, aztán elengedhették magukat, élvezhették a gólokat. Jó érezzük magunkat, reméljük, senki sem sérül meg vasárnapig. Kicsit hiányzik az izgalom, mert jó így nyerni, de amikor igazán megszorongatnak minket, akkor is szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek.” 

A teljes mérkőzést itt megnézheti:

17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)
Millennium (magyar)–Pallanuoto Milano (olasz) 24–5 (5–1, 7–1, 6–0, 6–3) 
Gólszerző: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár (2), Székely (2), Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello (2), Musetti, Petrini, Calamoneri