A város gondoskodik, de elvárja, hogy rend legyen

2014. 12. 17., szerda, 20:06

Kaposvár gondoskodó város, ugyanakkor rendszerető is. Ennek a kettőnek együtt kell érvényesülnie a hajléktalan-ellátásban is, mondta Szita Károly polgármester szerdán a kaposvári hajléktalan gondozási központban tartott sajtótájékoztatóján.

Kaposvár 2008-ban a Magyar Vöröskereszttel közösen nyitotta meg a hajléktalan gondozási központot. Itt 5 fajta ellátást tudnak biztosítani a fedél nélküli embereknek: nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet, átmenetei szállást, népkonyhát és orvosi ellátást - mondta Horváthné Pintér Piroska, a gondozási központ vezetője.

- Mindent megteszünk azért, hogy senkinek ne kelljen fedél nélkül aludnia, senki ne éhezzen. A hajléktalanok itt kapnak ételt, ide be tudnak jönni melegedni, aludni. Ezért el is várjuk, hogy rend legyen Kaposváron. Kértem a közterület-felügyelőket, hogy ha az utcán italozó vagy alvó embert látnak, küldjék be ide, a központba. Ha jön a hideg, nem szeretnénk, hogy bárkinek baja essen - jelentette ki Kaposvár polgármestere.

Sótonyi Tiborné,  Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetője elmondta: jelenleg 200-250 fedél nélküliről tudnak a városban, többségük vidékről jött be. Hozzátette: mindenkinek segítenek, aki hozzájuk fordul. Olyan még nem volt, hogy ne adjanak szállást annak, aki kér.

További videóink. Ezeket látta már?