843 új kaposvári munkahelyért, és a jobb megélhetésért fogtak össze

2017. 02. 15., szerda, 17:01

Nyolc kaposvári vállalkozás, szakképző intézmények, a város és a megye vezetése írta alá szerdán délután azt a foglalkoztatási paktumot, amelynek 843 új munkahely létesítése a célja. Javult a munkanélküliségi ráta Kaposváron, de még mindig sokan szeretnének dolgozni.

Az aláíráskor a polgármester a legfrissebb munkaügyi statisztikákat is ismertette. Ezek szerint rekordalacsony a munkanélküliség, 1465-en kerestek állást a legutóbbi adatok szerint a Kaposváron. 3,3 százalékos a munkanélküliség a városban, ez az elmúlt húsz évben soha nem volt ilyen alacsony.

A betöltetlen álláshelyek száma is csökkent, a korábbi 362-höz képest csupán 269 munkahelyre nem találtak a munkaadók embert. A tartósan (egy éven túl) regisztrált álláskeresők száma 342 fő volt. Ez a szám az előző évhez képest 243 fővel csökkent, így jelentősen, 41,5 százalékkal javult ez a mutató.

További 6,3 százalékkal csökkent az álláskeresők száma, az előző hónaphoz képest 99-cel kevesebb munkanélküli volt Kaposváron. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest ez 22,9 százalékkal alacsonyabb érték.

További videóink. Ezeket látta már?