felvettük az egészet Bach szólt mindenkinek a sétálóutcán

2017. 03. 17., péntek, 16:42

Bach mindenkinek címmel tartottak péntek délután 14 órakor rendhagyó rendezvényt a múzeum előtt. A sétálóutcán a zeneszerző legnépszerűbb muzsikáit hallhatták a kaposváriak. Videó.

Március 21-én lesz J. S. Bach 332, születésnapja - ennek apropóján a világ nagyvárosaiban mindenhol az ő zenéje fog szólni a köztereken és az aluljárókban. A Bach in the Subways, magyar nevén Bach mindenkinek nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010 ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést.

Kaposváron első alkalommal szervezte meg a programot az Együd Árpád Kulturális Központ a Zenekedvelők Egyesületével karöltve. Kerekesné Pytel Anna a programról lapunknak elmondta, hogy minden résztvevő a német zeneszerző műveit adta elő, voltak, akik hangszeresen, voltak, akik énekelve, és olyan különleges produkciók is akadtak, melyek egyáltalán nem szokványosak egy komolyzenei koncerten. Utóbbiakat az Ametiszt táncosainak és Törő Zoltán aikiodo edző tanítványainak előadásában láthatta és hallhatta a közönség.

A kezdeményezéshez nagyon sokan csatlakoztak, felléptek többek között a Kodály és a református iskola, a zeneiskola, a Vikár Béla Vegyeskar és a Tüskevári Népdalkör tagjai.