10 milliárd a kaposvári turizmus és a sportturizmus fejlesztésére

2017. 04. 13., csütörtök, 15:53

Szezonnyitó Turisztikai Konferenciát tartottak csütörtökön délelőtt a kaposvári Városháza dísztermében. Az eseményen Mayerné Bocska Ágnes, az idén 25 éves Tourinform iroda vezetője ismertette a város 2016-os turisztikai mérlegét.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta a következő időszakban a Németh István program keretén belül 10 milliárd forintból komoly turisztikai beruházásokra kerül sor Kaposváron. Így megújul a Csokonai Fogadó, másik nevén Dorottya-ház, jelentős fejlesztések lesznek a Desedán, készül például túraútvonal és egy új kemping is. Átalakítják a Bencés apátságot, rendet raknak az egykori Nostra gabonaraktár területén, de a Virágfürdőt is kívánják tovább fejleszteni. A polgármester hozzátette, nagy hangsúlyt fektetnek a sportturizmusra is, így épül egy új sportaréna is, amely nemzetközi színtű versenyek megszervezését is lehetővé teszi majd.

A Szezonynitó Turisztikai Konferencián bemutatták az új Kaposvár Csokit. A Kaposvár Csoki, belga minőségi „Callebaut” Fair Trade csokoládé, valamint helyi természetes alapanyagok felhasználásával, egyéb adalékanyagok, illetve tartósítószer nélkül készül, a Kék- Madár Alapítvány műhelyében megváltozott munkaképességűek bevonásával.

További videóink. Ezeket látta már?