Csiky: mélység és magasság, a hozzátoldottat lebontják és újragondolják

2017. 06. 02., péntek, 09:48

Bejártuk, ami nem lesz. Az eredeti épületet, ami 1911-ben épült, az évtizedek során több ütemben bővítették, az egyik ilyen a színpad mögötti rész, ahol a díszlet és kelléktár is üzemelt eddig. Ezt most lebontják és XXI. századi köntösben új funkciókkal gondolják újra. A lebontásra ítélt részt végigjártuk tetőtől talpig, mert sok szép emléket őriz.

Irodák, porta, stúdió, színészbüfé, kellék és díszlet raktár volt itt, amit az évtizedek során építettek az eredeti épülethez. A pincétől a padlásig bejártuk a helyszínt, tisztelegve és búcsúzva ettől az épületrésztől.

A színház felújításáról készült korábbi videóinkat ezen a linken találják meg.

NYÍLT NAP A CSIKY ÉPÍTKEZÉSÉN!!!

Június 10-én nyílt nap lesz az építkezésen. A nap folyamán vezetett munkaterület látogatáson vehetnek részt a 18. életévüket betöltött érdeklődők. A vezetések maximum 25 fős csoportokban az alábbi időpontokban indulnak: 10:00, 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. Előzetes regisztráció szükséges, a csiky@kaposvar.hu e-mail címen!

Az építési területre belépni csak zárt cipőben és hosszú nadrágban lehet - sisakot a kivitelező biztosít. Fotózni és videózni az építési területen nem lehet. Találkozás a Rákóczi tér 4. számú épülettel szemközti kapunál.

További videóink. Ezeket látta már?