6,6 milliárd forintból fejlesztik Kaposvár szennyvíztisztító telepét

2017. 09. 13., szerda, 15:23

A 6,6 milliárdos fejlesztés eredményeként a szennyvizet nagyobb hatékonysággal tudja tisztítani a létesítmény, amely mind környezetvédelmi, mind pedig egészségügyi szempontból kiemelt fontosságú lépés.

A teljesen új rács-homokfogó együttes, és a két, új biológiai blokk megépítése a jelenlegi telep területén történik.

A szennyvízkezelő telep fejlesztésével a jövőnek dolgozunk, hiszen egy zöld városban mindig keresni kell az újabb megoldásokat, amelyek révén még környezettudatosabban, az energiahatékonyságot még inkább szem előtt tartva javíthatjuk közszolgáltatásaink minőségét

– mondta Szita Károly a Németh István Program újabb jelentős beruházásának alapkőletételén.

A polgármester a szerdai ünnepségen hangsúlyozta: a kaposváriak rengeteget dolgoztak az elmúlt két évtizedben, megújították a közintézményeiket, óvodáikat, iskoláikat, korszerűsítették az infrastruktúrát, vagyis ma már nem a múlt adósságainak az orvoslása a legfőbb feladat. A város olyan beruházásokra is sok pénzt fordít, amelyeket közvetve érzékelnek a kaposváriak. Az önkormányzat milliárdokat épít be a föld alá: távhővezetéket fektet, korszerűsíti a csapadékvíz-elvezető rendszert, s ebbe a sorba illeszkedik a szennyvíztelep fejlesztése is. A város mindezekkel növeli az ellátás biztonságát, a korszerű technológiával megfizethető szinten tartja a közszolgáltatások díjait, és növeli az energiafüggetlenségét. Szita Károly példaként említette, hogy a szennyvíziszap korszerű kezelésével annyi biogázt állít majd elő a telep, amellyel a teljes energiaigényét fedezni tudja.

Kaposvár polgármestere az alapkőletételen részt vevő Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkáron keresztül köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy a Németh István Program támogatásával hozzájárul a legfőbb cél eléréséhez, vagyis hogy a kaposváriak jobban élhessenek.

Nemcsok Dénes beszédében elmondta: Kaposvár élen jár a környezetvédelmi beruházások terén, s a kormány örömmel támogatja a várost törekvései elérésében.

 

 

További videóink. Ezeket látta már?