Hétköznapi hősök - így mentenek életet egy közlekedési balesetben

2017. 11. 06., hétfő, 15:54

A látványos akción bemutatták, hogyan vágnak szét egy személyautót és miként emelik ki a busz szélvédőjén a súlyos gerincsérültet.

A feltételezés szerint a nyári gumikkal felszerelt személyautó nem a téli viszonyoknak megfelelően közlekedett és összeütközött egy busszal. A kiérkező rendőrök a helyszínt biztosították, a mentők a sebesültek számának megállapítása után a katasztrófavédőkkel közösen egy mentési stratégiát dolgoztak ki. A személyautóban ülőket fesztívővágó segítségével, a karosszéria megbontásával mentették ki, a buszon lévő gerincsérültet pedig a busz szélvédőjén keresztül emelték a hordágyra.

A bemutató azon a sajtótájékoztatón volt, amit a téli felkészülésről tartottak hétfőn a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt-nél. Neszményi Zsolt kormánymegbízott mellett a
Magyar Közút Megyei Szervezete, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Mentőszolgálat, valamint a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott tájékoztatást arról, miként várják a telet. Elhangzott: valamennyien felkészültek a hóra és a hidegre, s bíznak abban, hogy problémamentesen vészelik át a telet. A rendezvényen bemutatták a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. új autómentőjét is, mellyel tehergépjárműveket és autóbuszokat is lehet menteni.

Bővebb videóval hamarosan jelentkezünk.