Fontos eszközöket kaptak a somogyi önkéntes tűzoltók

2017. 12. 15., péntek, 20:27

December tizenötödikén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert - mintegy 23 millió forint értékű - eszközöket, felszereléseket.

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

- Hite az Istené, szíve a hazáé, karja a gyengéké, hűsége a törvényes elöljáróké, becsülete az övé… – a tűzoltók régi hitvallásával kezdte köszöntőjét Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő a mai eszközátadó ünnepségen. Az eseményen köszönetet mondott Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere mindazon önkéntesnek, akikre a baj óráiban számítani lehet. A városvezető további támogatásáról biztosította a megyeszékhely önkéntes tűzoltó egyesületét is. Az elnyert eszközökhöz gratulált a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Tardi Tamás Ákos is.

A 29 somogyi önkéntes tűzoltó egyesület felszerelései között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök találhatóak. Mindezek mellett a pályázaton többen a különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges képesítés megszerzéséhez, vagy pályaalkalmassági vizsgákra, illetve műszaki, informatikai fejlesztésre nyertek támogatást. Az új eszközökhöz használatához Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója és Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke kívánt jó erőt és egészséget az egyesületek képviselőinek.

Az ünnepségen mutatta be a HUSZÁR mentőszervezet két oszlopos tagszervezete, a Somogy és a Baranya Mentőcsoport is a pályázati forrás segítségével – előbbi 8,5 millió, utóbbi 2,5 millió forint támogatásból – vásárolt legújabb csapatszállító járművét, amelyek kulcsát dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője adta át. A csapatok reagálóképességét javító járművekre az égiek áldását kérték az egyházak képviselői.

A jövő évi költségvetés már hétszázmillió forintot tartalmaz erre a célra.

További videóink. Ezeket látta már?