Ne megszokásból vezessen! Megnéztük a Bajcsy-Biczó kereszteződést!

2018. 02. 09., péntek, 08:09

Több koccanás is történt a város egyik kereszteződésében az utóbbi időben, mert tavaly ősszel változott a forgalmi rend. Valóban ekkora gondot okoz az új szabály?

A Bajcsy-Zsilinszky utca kórházi szakaszát két évtizede zárták le az autósok elől. Éppen ezért, aki a Bajcsyból a Kaposi Mór utca fele hajtott ki, egy stop táblát kapott, és a Kaposi Mór illetve a Biczó utcán közlekedőknek volt elsőbbségük.

A Bajcsy-Zsilinszky utca újbóli megnyitásával a közlekedési szakemberek változtattak a forgalmi renden, így a Bajcsyn közlekedők kaptak elsőbbséget az emíltett kereszteződésben. Sok visszajelzést kaptunk, hogy

  • nincs forgalmi rend változásra figyelmeztető tábla,
  • az elsőbbségadást jelző tábla túl magasan és takarásban van
  • és különben is, mi szükség volt erre?

Autóba ültünk és megnéztük a helyszínt:

Arra jutottunk, hogy

  • a forgalmi rend változást jelző tábla kint van ugyan, de lehetne kicsit feltűnőbb is,
  • az elsőbbségadást jelző tábla pedig szerintünk messziről is jól látható.

Arra a kérdésre, hogy szükség volt-e a változtatásra vagy sem, mindenki döntse el maga. A Bajcsyn végighaladva öt kereszteződéssel találkozunk, ezekből kettőnél kell megállnunk (a Szent Imre és a Tallián Gyula utcáknál).

Ennek oka valószínűleg az, hogy e két utcán zajlik a forgalom jelentős része (ráadásul tömegközlekedési útvonal is), míg a többi kisforgalmú mellék- vagy zsákutca.

Jótanácsunk tehát az, hogy ne megszokásból, hanem a táblákat figyelve vezessünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság közleménye

Az elmúlt hónapok rendőri tapasztalatai és a baleseti statisztikai adatok alapján Kaposváron, a Biczó Ferenc utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében több személyi sérüléses és anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. A balesetek egyértelműen a járművezetők figyelmetlensége miatt történtek, hiszen rutinból közlekedve figyelmen kívül hagyták, hogy a kereszteződésben megváltozott a forgalmi rend.

Kérjük a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe, hogy a kereszteződésben a Tallián Gyula utca irányából a Virág utca irányába közlekedőknek van elsőbbsége, a Németh István fasor irányából érkezőknek elsőbbségadás kötelező!

Balesetmentes közlekedést kíván a Kaposvári Rendőrkapitányság!

További videóink. Ezeket látta már?