Rekordösszegű pénz érkezett a szentbalázsi iskolába

2017. 09. 01., péntek, 17:30

580 millió forintból bővül és újul meg a szentbalázsi iskola. A jó hírt Gelencsér Attila pénteken reggel a tanévnyitón jelentette be az intézményben.

Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője elmondta: választókörzetében, a 25 vidéki településen összesen három iskola van: Szennában, Nagyberkiben és Szentbalázson folyik oktatás. Mindhárom intézmény nyert az átfogó intézményfejlesztési programban.

A legtöbbet, 580 millió forintot a szentbalázsi iskola kapta.  A pénzt fejlesztésre, felújítására fordítják.

Ezzel az itt dolgozó pedagógusoknak, az itt tanuló diáknak szeretnénk olyan körülményeket biztosítani, amit megérdemelnek. A nagy múltú, nagy hagyományú, kiváló iskola ugyanis erősen megérett a felújításra.- mondta sajtótájékoztatóján Gelencsér Attila.

A támogatásból fejlesztésre, felújításra 485 millió forintot fordít az iskola, a többit eszközvásárlásra költi.

A fejlesztést követően két tanteremmel bővül intézmény. Ez két szinten 384 m2 alapterület bővítést jelent. Felújítják az informatikai és nyelvi labort, a közlekedők, szociális helyiségek és egyéb kiszolgáló helyiségekkel együtt.

Egy természettudományos labort is kialakítanak, a mai kor követelményeinek, színvonalának és eszközellátottságának megfelelően. Akadálymentesítik mindkét épületrészt és a vizesblokkokat is.

Az intézmény energia hatékonysági mutatói nem felelnek meg a jelenlegi előírásoknak. Ennek kiküszöbölésére új nyílászárók kerülnek beépítésre. A fűtési valamint az elektromos rendszert is korszerűsítik. A tornacsarnokot is modernizálják, az iskola udvarán pedig sportolásra alkalmas sportudvar kerül kialakításra.

A felújítás és bővítés befejezés-2020. augusztus végén várható a szentbalázsi iskolában.

Ezeket olvasta már?